Felszedtél néhány kilót a nyáron? Így szabadulj meg tőle!

plusz kiló fogyás Nyár hízás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a januári nagy fogadalmak után tényleg sikerül nyárra bomba formába kerülni, a legmelegebb hónapokban hajlamosak vagyunk kiesni az addigra megszokott rutinból, elhagyni az edzéseket, és az egészséges étrendet. Ha veled is elszaladt egy kicsit a ló az elmúlt időszakban, akkor most ideje visszatérni az egészséges életmódhoz.

Amiért könnyen feljön pár kiló nyaralás alatt, az a rendszer hiánya. Igaz, hogy a nyarat pont azért szeretjük, mert a hétköznapi rendet végre elhagyhatjuk, és kicsit szabadabban létezhetünk. Természetesen mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is, és persze megint valahol az arany középúton van az igazság. A rendszer mindenesetre tényleg nem rossz, ha valaki fogyni szeretne. Hiszen szükség van az étkezésben és az edzésben is bizonyos rendszerre.

Ha visszaállsz erre a rendszerre, akkor hamar le is mennek a nyaralás alatt felszedett kilók. Első lépésként figyelj oda újra a vízbeviteledre. Habár a nyári tikkasztó hőségben kifejezetten kívánja az ember a folyadékot, éppen a rendszer hiánya miatt mégis előfordul, hogy az alapvetően kevesebb vízigényűek kevesebbet is fogyasztanak. Itt az ideje újra megnövelni ezt a mennyiséget, víz nélkül ugyanis nincs sem egészség, sem fittség, sem fogyás. Étkezések előtt is igyál meg 2-3 dl vizet. Ez segít abban, hogy kisebb adagot fogyassz, hiszen a víz eltelíti a gyomrodat.

Étkezések előtt fél órával igyál meg 2-3 dl vizet Forrás: Shutterstock

5+1 ok, amiért minden reggel igyál egy pohár vizet

A tiszta víz az egyetlen olyan élelmiszer, ami semmi mással nem pótolható. Egész egyszerűen létfontosságú az ember számára. Jótékony hatásai nélkül képtelenek lennénk egészségesen működni. Nem is tehetsz annál jobbat, mint hogy reggelente, még a kávé előtt, egy nagy pohár vízzel indítod a napot. Íme 5+1 ok, hogy tényleg így tegyél!

Ideje visszatérni a napi ötszöri étkezéshez is, és persze az egészséges fogásokhoz. Nyaralások alkalmával nem feltétlenül teljesülnek ezek a kritériumok, pedig fontosak a jó emésztés, a megfelelő anyagcsere szempontjából. Ha túl sok volt a koktél vagy éppen az édesség, akkor most figyelj oda erre is, aztán persze szépen visszaállhat a megszokott rend a beiktatott csalóétkezésekkel. A zöldség és gyümölcs fogyasztását érdemes maximalizálni, október végéig azért még sok hazai idényterméket találunk a piacokon vagy a boltokban. Ezek megfelelő rosttartalommal bírnak, szintén nagy segítséget nyújtanak a jó anyagcsere fenntartásában, ami a karcsúság egyik titka.

Ősszel érdemes maximalizálni a zöldség és gyümölcs fogyasztását Forrás: Shutterstock

Túl vagyunk a legmelegebb nyári napokon, amikor valóban nem olyan könnyű rávenni magunkat a sportolásra, hacsak nem a tenger vagy a hazai vizek mellett nyaralunk, ahol mindennap tudunk úszni, vagy más vízi sportot űzni. A szabadtéri testmozgás kedvelői most már örülhetnek, hiszen az esték és a hajnalok is egyre kellemesebbek, szóval nincs tovább mellébeszélés. Akik az otthoni edzést preferálják, és légkondi híján halogatták a 40 fokban való edzést, azok is újra nyeregbe pattanhatnak. Hajrá!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.