"Ki kellett mondanom, hogy apa meghalt" - Suhajda Szilárd felesége megszólalt a szívbemarkoló pillanatról

Suhajda Szilárd
MTI/MTVA/MTVA - Mohai Balázs
gyász Legindi Tímea halál Suhajda Szilárd gyerek
Suhajda Szilárdot nem keresik tovább - 2023 májusában mindenki megdöbbent, amikor ezt bejelentették. A tapasztalt hegymászót elragadta a hegy, a felesége, Tímea pedig azóta nem szólalt meg a történtekről. Most viszont elárult néhány eddig nem ismert részletet a többi között arról, hogyan közölte gyerekével: édesapja már nem jön haza.

Suhajda Szilárd 2023 májusában tűnt el a Mount Everesten, a legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat emberfeletti munkája ellenére sem találták meg a hegymászót. Tragédiája az egész orzságot megrázta, és meg is osztotta: sokan nézték a teljesítményt és hősként tekintettek a hegymászóra, míg mások felelőtlennek tartották a sportolót. Felesége, Legindi Tímea megába zárkózott, miután biztossá vált, férjét nem fogják megtalálni, most azonban elmondta azokat a részleteket, amiket eddig senki nem tudott. A többi között azt is, hogyan mondta el kisfiának, hogy édesapja már nem jön haza. 

Suhajda Szilárd
Suhajda Szilárd 2023 májusában tűnt el a hegyen
Forrás: Facebook

"Abban a négy napban tele volt a házunk emberekkel. Egyrészt ott voltak a média munkatársai, másrészt elkezdtek jönni a barátaink. Szilárd mellett szocializálódva ők is tudták, hogy baj van, mert nem ért fel aznap a csúcsra. Én nem bánom, hogy ennyi mindenkit beengedtünk. Ennek köszönhető, hogy valaki a vezető hírek között olvasta, hogy baj van, és ez a valaki lett, aki finanszírozta a keresést" - mondta Tímea Csisztu Zsuzsa Sport Cast című műsorában. Azt is leszögezte, hogy természetesen nem gondolja veszélytelennek a hegymászást, de ők mindig támogatták egymást a céljaik, álmaik elérésében. 

"Nem gondolom veszélytelennek a hegymászást, de sokkal veszélyesebbnek sem másnál, ha az ember tudatosan és felkészülten csinálja.

 Szóval azt gondolom, hogy attól, hogy valakinek családja van, nem szíjazhatod oda a székhez. Szilárd is támogatott engem minden elképzelésemben, száz százalékban a partnerem volt.” 

Tímea arról is beszélt, hogyan mondta el kisfiának, hogy édesapja már nem jön haza. 

"Szívbemarkoló pillanat volt, mert ki kellett mondanom, hogy apa meghalt, nem jön haza, ketten leszünk,

 én fogok vigyázni rád. Közben megfogtam a kezét. Látszott rajta, hogy ő ezt érti. A szája elé kapta a kezét, elsírta magát” - idézi Suhajda Szilárd feleségét a Nemzeti Sport Online

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.