Damu Roland színész börtön egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Fővárosi Törvényszék elküldte Damu Roland behívóját, amelyben benne van, mikor és hol kell megkezdenie börtönbüntetésének letöltését.

A Fővárosi Törvényszékhez megérkezett Damu Roland kérelme, mellyel azt akarja elérni, hogy elhalasszák börtönbüntetésének megkezdését. A törvényszék azonban közölte: megküldte az elítélt ismert címeire a "felhívást szabadságvesztésének megkezdésére". Eszerint a színésznek már csak hetei lehetnek hátra szabad életéből. Damu Rolandnak állítólag a Nagy Ignác utcai gyűjtőbe kell majd bevonulnia, innen szállítják át abba a bv-intézetbe, amelyben éveket kell eltöltenie. Előfordulhat, hogy a Kozma utcai börtönbe szállítják, így akár a nemrég szabadult Stohl András celláját is megkaphatja.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Fotó: Magócsi Márton [origo]

Jövő héten derül ki, sikerül-e halasztania a színésznek a büntetését. Ekkor vizsgálja majd meg egy igazságügyi orvosszakértő, aki ha úgy találja, hogy a színész életveszélyes egészségi állapotban van, akkor Damu elkerülheti a bezárást. "Roland tőlem tudta meg, hogy postázták a behívóját... Köpni-nyelni nem tudott. Megdöbbentette, milyen dolgokat tud produkálni az igazságszolgáltatás. A behívót már elküldték, de az írásbeli bírósági ítéletet még nem kaptuk kézhez. Egy átlagos magyar elítéltnek két-három hónap alatt küldik ki a behívót, Damu Roland esetében ez két hét volt. Természetesen a védencem eleget fog tenni a kötelezettségének, de maga sem tudja elhinni, hogy ártatlanul talán börtönbe kell mennie. Amit vele tettek ebben az ügyben, az nem emberhez méltó" - mondta dr. Ruttner György a Borsnak. Az ügyvéd szerint Damu szörnyű állapotban van. "Részben a szíve rendellenes működését, részben pszichikai állapotát vizsgálják majd. Kilátástalan helyzetbe került. Ha a büntetése végérvényessé válna, és egy olyan ügyben kellene megkezdenie a büntetését, amit nem követett el, akkor abba valószínűleg belepusztul" - tette hozzá az ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.