Te tudod, mi a különbség a vírus és a baktérium között?

Forrás: Thinkstock -
betegség Dr. Life baktérium vírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg idő beköszöntével egyre több a megfázás, a torokgyulladás, és lassan elérkezik az influenzaszezon is. Ám a legtöbben még mindig nincsenek tisztában azzal, milyen nagy különbség van a vírusos és a bakteriális fertőzések között. 

Ég a torkod, folyik az orrod, és dühöngsz, amikor a háziorvos közli, hogy erre bizony nincs gyógyszer, csak tuningold fel az immunrendszeredet?

A legtöbb ember számára a vírusok és a baktériumok bizony ugyanazok, ám a gyógyulás szempontjából nagyon nem mindegy, mit is kaptál el.

Ezért készült egy igen vicces videó, ami remekül szemlélteti a két kis gonosz között a külünbséget: szánj pár percet arra, hogy megtanuld, mik is a vírusok, és mik a baktériumok, hogy ne állj le feleslegesen vitázni a dokikkal!

Immunerősítés télire

Vedd fel a harcot házi praktikákkal a betegségek ellen: korábban mutattunk pár szuper tippet immunerősítésre, amiket érdemes bevetned a téli hónapokban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.