Öregíthet a kávéfogyasztás: szakértő árulta el, mire figyeljünk

Forrás: Shutterstock -
egészség bőr öregedés kávéfogyasztás
A kávéfogyasztás nemcsak előnyökkel, de hátrányokkal is járhat. Egy szakértő elárulta, hogyan befolyásolhatja bőrünk egészségét, főleg ha elszaladna velünk a ló és többet fogyatanánk, mint napi 1-2 csésze.

A kávé jótékony hatása mindenki előtt ismeretes: megadja a megfelelő energialöketet akkor, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. Mértékkel fogyasztva a hátrányaival nem is kellene foglalkoznunk, de mivel sokan vannak, akik nem állnak meg egy csésze feketénél, fontos tudni, milyen hátulütői lehetnek ennek az italnak akkor, ha elszalad velünk a ló. 

"A kávét általában cukrozottan isszuk, ami gyulladáskeltő hatású lehet, ráadásul lebonthatja a kollagént"

 - mondta a kaliforniai plasztikai sebész, dr. Monica Kieu. "És a sok tejtermék is probléma, amikkel együtt fogyasztjuk, ugyanis azok is gyulladásokat okozhatnak" - tette hozzá a szakértő. "Bizonyos embereknél a koffein növelheti a kortizolszintet, vagyis a stresszhormont, ami zsírossá teheti a bőrt, de súlyproblémákat is okozhat. A túl sok koffein az alvási szokásokat is befolyásolja, ha pedig nem alszunk eleget, a bőrünk nem tud megfelelően regenerálódni" - mondta a szakértő az Expressnek. Érdemes tehát maximalizálni a kávéfogyasztásunkat, és ha lehet, inkább "üresen" fogyasszuk el a feketénket, így a jótékony hatásait élvezhetjük anélkül, hogy aggódnunk kellene. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.