Nagy hibát követsz el, ha ébredés után iszod a kávéd: várni kellene

reggel ébredés kávé koffein
Nem biztos, hogy akkor profitáljuk a legtöbbet a kévá áldásos hatásából, ha egyből ébredés után isszuk meg: kiderült, mennyit kellene várnunk vele. 

Rengetegen el sem tudják képzelni a reggeleiket kávé nélkül, főként télen, amikor nagyon nehéz elbúcsúzni az ágy kényelmes, puha melegétől. A szakértők szerint azonban nem akkor profitálunk a legtöbbet az ital hatásából, ha ébredés után egyből megisszuk az adagunkat. Kiderült, mennyit kellene várnunk az elfogyasztásával.

Nem szabad egyből az ébredés után inni a kávét Forrás: Shutterstock/Mariia Korneeva

"Ébredéskor a kortizolszintünk, amely gyakran a stresszel függ össze, a csúcson van. Meglepő módon a kortizol fokozza az éberséget. Ha ilyenkor kávézunk, az ellensúlyozhatja ezt a hatást és a koffein iránti toleranciához vezethet" - mondta a Metrónak Rex Isap alvásszakértő. Tehát amellett, hogy ilyenkor nem is élvezhetjük ki igazán a kávé nyújtotta előnyöket, hosszú távon még tompíthatjuk is a koffein hatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.