97 évesen is naponta tornázik az egykori fitneszkirálynő, Elaine LaLanne: elárulta a hosszú élet titkát

Elaine LaLanne
Northfoto - Madeline Gray
egészség titok hosszú élet mozgás
A 97 éves Elaine LaLanne a mai napig naponta 20 percet tornázik, hogy formában tartsa a testét. Az egykori fitneszkirálynő elárulta, szerinte ezen kívül mi a titka annak, hogy ilyen szép kort élt meg.

97 évesen Elaine LaLanne a férjével közösen épített fel fitneszbirodalmat, úttörő szerepet játszott az egészséges életmód kialakításában az Egyesült Államokban. Először a "Jack LaLanne Show"-val, amelyet 1951-től 34 éven át sugároztak, majd különböző felszerelésekkel, táplálékkiegészítőkkel és egy edzőteremlánc kiépítésével. Férje, Jack LaLanne 2011-ben, 96 évesen hunyt el, Elaine pedig közeledik a 100. születésnapjához. Bár rajtunk kívül álló tényezők, mint a genetika, is befolyásolják, hogy meddig élünk, Elaine elárulta, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

"Csak mozogni kell"

 - mondta. A 97 éves egykori fitneszkirálynő a mai napig 20 percet tornázik naponta, és arra törekszik, hogy minden izmát átmozgassa. Természetesen az is számít, mit eszünk: Elaine nem vegán, de a kevés hús fogyasztására esküszik, valamint arra, hogy nem szabad tétlenkedni. "Mindig is volt valamilyen projektem, és azt hiszem, ez segített abban, hogy 97 éves koromig éljek" - mondta. Mindezek mellett úgy véli, hogy a pozitív gondolkodás is kulcsfontosságú. "Ha valamilyen negatív érzésed van, küzdj ellene" - mondta. "Kezdj el valami pozitív dologra gondolni. Gondolj valami csodálatosra az életedben" - tanácsolta.

Már rég megfejtették a hosszú élet titkát: nem az edzőteremben izzadva fogunk rátalálni

Több olyan régió is van a világon, ahol sokkal tovább élnek az emberek, mint máshol. Ezek az úgynevezett kék zónák: Loma Linda Kaliforniában; Ikaria Görögországban; Okinawa Japánban; Szardínia Olaszországban; vagy Nicoya Costa Ricában. Nagyon gyakori, hogy ezeken a területeken 100 éves korukig is élnek az emberek, és most kiderült, mi a közös ezeknek az embereknek az életmódjában.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.