A májkrémet csak az nem szereti, aki még nem kóstolta. A boltban is sokfélét kapni, van snidlinges, hagymás, majorannás, aztán van borjúból készült, kacsamájas, libamájas, sertésmájas... De ne vesszünk el a részletekben, készítsük el a saját májkrémünket, és onnantól az lesz a kedvencünk.
Ám van még egy fontos érvünk, ami a házi májkrém mellett szól! Az ára. A nyers máj viszonylag olcsó, ha házilag teszünk-veszünk, biztos, hogy sokkal jobban kijövünk, mintha az üzletben vennénk meg. Pláne, ha belegondolunk, mennyire finom. Olyan sokat úgysem tudnánk megvenni, mint amennyit kívánnánk belőle.
Akkor lássuk a receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Megsütjük az apróra vágott szalonnát. A pörcöt külön tesszük. A zsírra rádobjuk az apróra vágott hagymát, később a fokhagymát, és megpirítjuk. Mehet rá a megtisztított máj is, no meg a majoranna. Pirítsuk rózsaszínre, majd botmixerrel nyomjuk szét. Só, bors, mustár csak most kerül bele. Végül a paprikakrém. A májkrémre szórjuk rá a szalonna pörcöt.
A pástétomot tegyük kis üvegekbe, zárjuk le, és tegyük dunsztba, hogy lassan hűljön ki.
A házi kenőmájas másféle elkészítési módját megtalálod itt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.