Biztos, hogy eddig te is rosszul készítetted a bolognait - legendás séf árulta el, mi a hiba

főzés bolognai tagliatelle spagetti
Nagyon sokan hiszik azt, hogy kiválóan és pontosan készítik el a bolognait, de egy hibát általában mindenki elkövet - állítja az olasz séf, Antonio Carluccio.

Antonio Carluccio, néhai olasz séf - aki legendás éttermet működtetett Londonban és az olasz gasztronómia keresztapjának is nevezték - azt mondta, van egy főbenjáró bűn, amit szinte mindenki elkövet a bolognaival kapcsolatban. A szakács többször is felhívta a figyelmet receptjeiben, hogy tilos a húsos szószt spagetti tésztával tálalni. Ugye, meglepődtél? Mi is! Sosem ettük mással! De akkor mit együnk a szószhoz?

bolognai ragu
A bolognait tagliatellével kell tálalni, nem spagetti tésztával. 
Forrás: Shutterstock

Szerencsére van egy egyszerű megoldás, amivel minden olasz ki tud egyezni, és Carluccio is így készíti, ez pedig a szélesmetélt, azaz a tagliatelle. Pont olyan kielégítő érzés feltekerni a villára mint a spagetti tésztát, az étel íze pedig ugyanolyan jó, sőt, lehet még jobb is. a tagliatelle felülete nagyobb, ezért több szósz tapad rá.

A vékonyabb tészták a könnyebb szószokhoz illenek, szóval ha húsos tésztát főzünk, akkor általánosságban is jobb a szélesmetéltet választani.

Vilmos herceg egyik kedvenc étele a bolognai, az egyik jótékonységi rendezvényen meg is osztotta, ő hogyan készíti. Kattints ide a receptért!


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.