Biztos, hogy eddig te is rosszul készítetted a bolognait - legendás séf árulta el, mi a hiba

főzés bolognai tagliatelle spagetti
Nagyon sokan hiszik azt, hogy kiválóan és pontosan készítik el a bolognait, de egy hibát általában mindenki elkövet - állítja az olasz séf, Antonio Carluccio.

Antonio Carluccio, néhai olasz séf - aki legendás éttermet működtetett Londonban és az olasz gasztronómia keresztapjának is nevezték - azt mondta, van egy főbenjáró bűn, amit szinte mindenki elkövet a bolognaival kapcsolatban. A szakács többször is felhívta a figyelmet receptjeiben, hogy tilos a húsos szószt spagetti tésztával tálalni. Ugye, meglepődtél? Mi is! Sosem ettük mással! De akkor mit együnk a szószhoz?

bolognai ragu
A bolognait tagliatellével kell tálalni, nem spagetti tésztával. 
Forrás: Shutterstock

Szerencsére van egy egyszerű megoldás, amivel minden olasz ki tud egyezni, és Carluccio is így készíti, ez pedig a szélesmetélt, azaz a tagliatelle. Pont olyan kielégítő érzés feltekerni a villára mint a spagetti tésztát, az étel íze pedig ugyanolyan jó, sőt, lehet még jobb is. a tagliatelle felülete nagyobb, ezért több szósz tapad rá.

A vékonyabb tészták a könnyebb szószokhoz illenek, szóval ha húsos tésztát főzünk, akkor általánosságban is jobb a szélesmetéltet választani.

Vilmos herceg egyik kedvenc étele a bolognai, az egyik jótékonységi rendezvényen meg is osztotta, ő hogyan készíti. Kattints ide a receptért!


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.