Tavasszal gyönyörű zsenge a retek és a levele is - utóbbi később már szúrós és szőrös lesz. Ameddig ehető, készíts belőle pestót, tíz perc alatt kész, és mindenki imádni fogja! Az alapreceptet megboloníthatod bazsalikommal vagy újhagymával is, kínálhatod parmezánnal és pirított magvakkal. Ha unod a pestót, krémlevest is csinálhatsz belőle vagy zöld turmixot - írja a Ripost.

Forrás: Ripost
Reteklevél pesto
Hozzávalók:
- 1 csomag zsenge vajretek levele
- 2-3 ek extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2-3 fej vajretek
Így készítsd el:
1. Tisztítsd meg a zöldségeket, és a reteklevelet alaposan mosd meg meleg vízzel.
2. Tedd az összetevőket turmix- vagy aprítógépbe, és alaposan keverd össze.