Két fenséges hot dog recept, amit bűn lenne kihagyni

hot dog, fresh corner, mol, lidl, Pick
MOL -
finomság mol pick hot dog lidl
Ha te is rajongsz a frissen készült finom falatokért, a magyaros vagy épp a pikáns ízekért, valamint a töltőállomásokon kapható ropogósra sütött kifli és grillkolbász párosáért, akkor van egy remek hírünk a számodra: már az otthonodban is élvezheted kedvenc grillkolbászaidat, méghozzá a legjobb minőségben.

Nagyszabású sajtótájékoztatón vehetett részt a Life.hu csapata. A keddi eseményt a Mol Campusban tartották, ahol újságírók jelenléte előtt mutatták be az ország legkedveltebb hot-dogjának kolbászait, amelyeket eddig csak a MOL kutakon lehetett kapni, most viszont már a Lidl üzleteiben is elérhetőek csomagolt verzióban, ráadásul mindhárom népszerű ízben: klasszikus, sajtos és magyaros.

Mol, Fresh Corner, hot dog kolbász Lidl
A Fresh Cornerekben kapható hot dogok kolbásza már a Lidlben is elérhető
Forrás: MOL

Ez nem csak töltőállomás, kulináris kalandozás

Immár három éve találkozhatnak a vásárlók a Fresh Cornerekben a friss és ropogós kiflivel, valamint a PICK minőségi kolbászával készülő hot doggal - köszönhetően annak, hogy a MOL felismerte: egyre többen vágynak minőségi ételekre még akkor is, ha éppen úton vannak. A hot dog ehhez remek választás, és évtizedes hagyománya van nemcsak Magyarországon, de az egész régióban. 

Ez volt az első amerikai gyorséttermi fogás, amely elérhető volt hazánkban és jóval a hamburger felbukkanása előtt lehetett már hot dogozni Budapesten és a Balatonnál.

A MOL és a PICK ennek mentén igazi kedvencet alkotott, amikor bevezették a 94%-os hústartalmú, bükkfán füstölt kolbásszal készült hot dogot. Ebből a hot dogból tavaly több mint tízmilliót vásároltak csak Magyarországon, és további 14 milliót a környékbeli országokban. Ha ezt a több mint 24 millió kolbászt összefűznénk, akkor Szegedtől egészen Grönlanding érne el a “kolbászlánc”.

Mol, Fresh Corner, hot dog kolbász, Lidl
Már haza is viheted a Mol töltőállomásain kapható hot dogok ikonikus kolbászát
Forrás: MOL

"Az elmúlt időszakban a minőségi ügyfélkiszolgálásunk alappillérének számító Fresh Corner egy gasztroélményeket is kínáló, nemzetközi lánccá nőtte ki magát, amely Lengyelországtól Szlovénián át Szerbiáig ugyanazt a magas színvonalat nyújtja a vásárlóknak. A Fresh Corner életében újabb rendkívül fontos lépés, és 

Magyarországon eddig példa nélküli, hogy a Fresh Cornerek legnagyobb sikerterméke a vásárlók otthonába is beköltözik. Ehhez a legnevesebb partnerekkel fogtunk össze, a PICK-kel és a Lidl-lel.

Mostantól Magyarország legkedveltebb hot-dogja a nyári grillezések, baráti, családi összejövetelek része lehet" – tette hozzá Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi igazgatója.

A variációk tárháza ezúttal is végtelen

Az esemény sztárvendége Dobó Ági, a Konyhafőnök VIP nyertese volt, aki a helyszínen egy gyors látványfőzést tartott a tőle megszokott jó hangulatban. Ági gyakran ad a fiainak hot dogot vacsorára, emellett nagy rajongója a magyaros és mexikói ételeknek, így egyértelmű volt, hogy most is ennek a két konyhának a sajátosságait ötvözte a kétféle hot-dog elkészítésekor.

Dobó Ági Mol, hot dog, LIDL
Dobó Ági receptje: a a Fresh Cornerekben kapható hot dog az otthonunkba is beköltözik
Forrás: MOL

Ha te is ki szeretnéd próbálni Ági receptjeit, a lecsó szószos - kolbász morzsás “magyaros” hot-dogot és a közép-amerikai változatot, vagy csak egy finom vacsorát készítenél a családnak, keresd a PICK X Fresh Corner hot-dog kolbászait a Fresh Cornerekben a MOL töltőállomásain, emellett szeptember végéig kizárólag a Lidl-ben, később pedig a nagyobb élelmiszerüzletek polcain.

Dobó Ági ezt a két receptet ajánlja a PICK X Fresh Corner hot dog kolbászok otthoni elkészítéséhez:

“Magyaros” hot dog (lecsó szósz - ropogós kolbász morzsa)

Hozzávalók 4 db hot-doghoz:

  • 4 db hot- dog kifli („lyukas” verzió)
  • 4 db magyaros PICK X Fresh Corner hot-dog kolbász
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 4 db tv paprika
  • 2 db nagyobb, érett paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 tk Himalája só, fél tk őrölt bors, 1 tk füstölt pirospaprika
  • + 2 db magyaros hot dog kolbász
  • 1 evőkanál kristálycukor (opcionális, ha szükséges)

Elkészítés:

  1. Felkockázzuk a zöldségeket, és felkarikázunk 2 PICK X Fresh Corner kolbászt egészen vékonyra.
  2. A kacsazsírt hevítjük, majd a karikázott kolbászt NAGYON ropogósra pirítjuk, mint egy chipset, kiszedjük a zsírból, és félretesszük tálalásig, hagyjuk kihűlni, majd durvább darabokra törjük/morzsoljuk.
  3. A (kolbászos) zsíron a kockázott paprikát és az aprított hagymát (együtt) lepirítjuk, amíg színt nem kapnak, majd jöhet rá a paradicsom és a fűszerek, lefedjük, és max. 10 percig főni hagyjuk. Ha nem eresztett elég levet a paradicsom, egy kevés vízzel pótoljuk, de nem kell, hogy túl szaftos legyen.
  4. A kész lecsót leturmixoljuk homogén, szósz állagúra.
  5. Az olajon a maradék 2 kolbászt megsütjük egy serpenyőben.
  6. A hot dog kiflibe teszünk a szószból, mehet bele a kolbász, majd egy kis szósz a tetejére és rá a kolbászmorzsa.

“Közép-amerikai” stílusú (kukoricasalsa - tejföl - koriander)

Hozzávalók 4 db hot-doghoz:

  • 4 db klasszikus PICK X Fresh Corner hot-dog kolbász
  • 4 db amerikai stílusú, “nyitott” kifli
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 kis konzerv csemege kukorica
  • 2 érett, közepes méretű paradicsom
  • 2 kicsi (1 nagyobb/közepes) salotta hagyma
  • 1 kisebb lime leve
  • fél csokor friss koriander
  • csapott tk. himalája só
  • 2 dl 20 %-os tejföl + fél tk. Himalája só + 1 csipet füstölt piros fűszerpaprika + pici bors +1 dl zsíros tejszín / fél dl tej (hígítani a tejfölös szószt)
  • jalapeno konzerv / befőtt, karikázott díszítésnek + friss koriander

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a salsát, amihez a kukoricát lecsepegtetjük, a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát és a koriandert apróra vágjuk, és összekeverjük egy tálban, majd sózzuk, és ráfacsarjuk a lime levét, összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk.
  2. A tejfölt a tejjel/ tejszínnel, sóval, pirospaprikával, borssal kikeverjük.
  3. A PICK X Fresh Corner kolbászokat egy (lehetőleg rácsos aljú) serpenyőben az étolajon intenzíven grillezzük.
  4. A hot dog kifliket bevágjuk, és egy száraz serpenyőben (palacsinta sütőben) körbepirítjuk.
  5. Összeállítjuk a hot dogot: szósz - kolbász - salsa - még pár csepp szósz - pár levél friss koriander - egy-két karika japaleno

 

Szerző: Antalfi Krisztina

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.