A Lidl kiemelt figyelmet fordít arra, hogy kizárólag ellenőrzött forrásból származó, magas minőségű húsokat kínáljon vásárlói számára. A finom, ízletes étel a friss és kiváló minőségű alapanyaggal kezdődik, ami a húsra duplán érvényes. A megfelelő alapanyag kiválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy ételeink igazán finomak és táplálóak legyenek. A Lidl friss hús kínálata garantálja, hogy a család minden tagja megtalálja a számára tökéletes húsféleséget, legyen szó egy ízletes reggeliről, gyors vacsoráról, vagy egy különleges hétvégi grillezésről a barátokkal, családdal.
Frissesség és minőség: erre figyeljünk vásárláskor
A nem megfelelő helyről vásárolt vagy rosszul tárolt húsok és húskészítmények kellemetlen meglepetéseket tudnak okozni. Ezért hús vásárlásakor különösen fontos, hogy betartsunk néhány alapszabályt. A friss hús színe élénk, felülete tiszta és nedves, de nem nyálkás. A friss hús színét befolyásolja az állat kora is, az idősebbeké sötétebb árnyalatú. A csomagolása sértetlen és tiszta, hiszen ez garantálja a higiénikus tárolást és a hosszú eltarthatóságot. Fontos az is, hogy mindig ellenőrizzük a lejárati dátumot, valamint azt, hogy milyen módon tárolták a terméket. A húsokat lehetőleg hűtőtáskával vigyük haza, és tartsuk őket megfelelő hőmérsékleten (0-5°C között), hogy megőrizzék a frissességüket. Az első és legfontosabb alapszabály tehát, hogy megbízható helyről vásároljunk, ahol maximálisan odafigyelnek az élelmiszerbiztonsági előírásokra.

Egészségünk az első: amit a friss húsról tudni érdemes
A friss hús az egyik legértékesebb fehérjeforrás, emellett zsírokban, B-, A- és D-vitaminban, vasban, cinkben és más ásványi anyagokban gazdag élelmiszer. Egyszerre tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani, ezért érdemes tudatosan beépíteni az étrendünkbe. A változatos húsfogyasztás hozzájárulhat a kiegyensúlyozott étrendhez, hiszen minden húsféleség más-más tápanyagokat biztosít. Az egészséges táplálkozás érdekében válasszunk alacsonyabb zsírtartalmú húsokat, és fogyasszuk sok friss zöldséggel, hogy kiegyensúlyozott és ízletes ételeket készíthessünk belőlük a család minden tagja számára.
A Lidl áruházak frisshús kínálatában széles, minőségi választékot találhatunk, így a csirkehúsoktól kezdve a pulyka és a vízi szárnyasok mellett, a sertés, a nyúl-, a bárány-, a borjú- és a marhahúsok, valamint a különböző steakek és vadhúsok is megtalálhatóak a polcokon. Fontos, hogy csakis ellenőrzött, magas élelmiszer- és minőségbiztosítási szempontoknak megfelelő gazdaságokból származó, kiváló minőségű termékeket kínálnak, amelyeket rendszeresen ellenőriznek is.

Menjünk biztosra: széles kínálat és kiváló minőség
Az áruházlánc saját márkás Húsfarm termékcsaládjában 75-féle friss húst kínál, melyek most megújult csomagolásban kerülnek a polcokra. Az új csomagolású Húsfarm termékek 100 százaléka magyar beszállítóktól érkezik, ami mellett, hogy magas minőséget és biztonságot jelent a vásárlók számára, a magyar termelők és a hazai gazdaság támogatása szempontjából is fontos tényező. A hazai, minőségi húsáru frissességét biztosítja az is, hogy a darabolástól számítva akár 24 órán belül bekerül a vállalat központi raktárába. A védőgázas és vákuumos csomagolás pedig nagyban hozzájárul a frissesség, a higiénia és a hosszabb eltarthatóság megőrzéséhez.
A Lidl előre csomagolt húskínálata számos előnnyel jár
✅ csomagolása közvetlenül a vágás után történik,
✅ csomagolása lehet védőgázas csomagolás és vákuumcsomagolt is,
✅ csomagolása folyamatosan védi a terméket a külső szennyeződésektől és a mikrobiológiai romlástól, ezáltal a termékek hosszabb ideig megőrzik frissességüket és eltarthatóságukat,
✅ csomagolásán nyomtatott formában megtalálható a fogyaszthatósági idő és a megfelelő tárolási hőmérséklet is.
Ötletek Mizsei Janitól, a Lidl séfjétől a hús tárolásához:
Ügyeljünk a hűtési láncra, vagyis arra, hogy a vásárlástól egészen a hazaszállításig lehetőleg 0 és 5 fok között tartsuk a hústermékeket, majd ezt követően mielőbb tegyük a hűtőszekrénybe.
A vásárláshoz használjunk hűtőtasakot vagy préselt kartondobozt.
Vásárlás után a lehető leggyorsabban vigyük haza, és tegyük a hűtőbe a húsokat!
A friss hús a hűtő legalsó polcára kerüljön, mert itt van a leghidegebb (0-2 Celsius-fok).
Ha később – két napon túl – szeretnénk felhasználni, feltétlenül tegyük a fagyasztóba.
Tudtad?
A hazai és nemzetközi egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlások szerint minden főétkezés tartalmazzon teljes értékű fehérjét. 1 adag = 1 tenyérnyi szelet (10 dkg) hús vagy 1 szelet (15 dkg) hal vagy 3-4 szelet (5 dkg) felvágott vagy 1 db tojás. A mértékletes húsfogyasztás mellett törekedjünk arra, hogy az alacsonyabb zsírtartalmú húsféleségeket válasszuk, hiszen így elkerülhető a felesleges zsírbevitel és az ebből származó túlzott energia bevitel. Húsételeinket pedig készítsük zsírszegény módon és fogyasszuk sok zöldséggel, savanyúsággal, salátával kiegészítve.