Uborkával, rozmaringgal, rózsaborssal vagy éppen eperrel felturbózva. Szinte végtelen, milyen sok formában élvezhetjük az alkoholos italok örök klasszikusát. De mi lenne, ha idén egy egyszerű csavarral pohár helyett pálcikán kínálnád? Itt a gin tonic jégnyalóka, ami a forró nyári napokon kihagyhatatlan a hűsítő nyári desszertek közül. Próbáld ki te is!

Forrás: Shutterstock/Zigres
Ha szereted a gin tonicot, ezt imádni fogod!
A gin tonic elképesztően könnyen alakítható jeges nyalókává! A végeredmény pedig egy frissítő, felnőtteknek szóló jégkrém, ami tökéletes választás forró nyári napokra, kerti partikra vagy medence mellé. Ez a roppant egyszerű, gyorsan összedobható jeges finomság, a gin-tonic karakteres ízével és a jégkrém frissítő élményével biztosan nagy kedvencetek lesz majd. Csak pár alapanyag, egy kis fagyasztás, és már kész is a nyári desszertek hűsítő sztárja. Ha a barátaid gin tonic rajongók, ezt a jeges verziót is egyenesen imádni fogják!
Gin tonic jégkrém készítése házilag
Hozzávalók (8 adaghoz)
200 ml víz
2 evőkanál cukor
400 ml tonik
1 citrom szűrt leve
50–100 ml gin
Így készül a gin tonic jégnyalóka
- Forrald össze a vizet és a cukrot, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
- Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a tonikot, a citromlevet és a gint.
- Öntsd a keveréket jégkrémformákba, és ha szeretnéd színesíteni szórj bele gránátalmamagokat vagy más apróra vágott gyümölcsdarabokat.
- Helyezd bele a pálcikákat, és tedd a fagyasztóba legalább 5-6 órára, de inkább egy éjszakára.
Tipp: Különösen finom lesz a gin tonikos jégkrém, ha egy kis citromhéjat is adsz hozzá. Ha még izgalmasabbá tennéd, próbáld ki az uborkás, lime-os, vagy rozmaringos változatot is!


