Uborkával, rozmaringgal, rózsaborssal vagy éppen eperrel felturbózva. Szinte végtelen, milyen sok formában élvezhetjük az alkoholos italok örök klasszikusát. De mi lenne, ha idén egy egyszerű csavarral pohár helyett pálcikán kínálnád? Itt a gin tonic jégnyalóka, ami a forró nyári napokon kihagyhatatlan a hűsítő nyári desszertek közül. Próbáld ki te is!
A gin tonic elképesztően könnyen alakítható jeges nyalókává! A végeredmény pedig egy frissítő, felnőtteknek szóló jégkrém, ami tökéletes választás forró nyári napokra, kerti partikra vagy medence mellé. Ez a roppant egyszerű, gyorsan összedobható jeges finomság, a gin-tonic karakteres ízével és a jégkrém frissítő élményével biztosan nagy kedvencetek lesz majd. Csak pár alapanyag, egy kis fagyasztás, és már kész is a nyári desszertek hűsítő sztárja. Ha a barátaid gin tonic rajongók, ezt a jeges verziót is egyenesen imádni fogják!
200 ml víz
2 evőkanál cukor
400 ml tonik
1 citrom szűrt leve
50–100 ml gin
- Forrald össze a vizet és a cukrot, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
- Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a tonikot, a citromlevet és a gint.
- Öntsd a keveréket jégkrémformákba, és ha szeretnéd színesíteni szórj bele gránátalmamagokat vagy más apróra vágott gyümölcsdarabokat.
- Helyezd bele a pálcikákat, és tedd a fagyasztóba legalább 5-6 órára, de inkább egy éjszakára.
Tipp: Különösen finom lesz a gin tonikos jégkrém, ha egy kis citromhéjat is adsz hozzá. Ha még izgalmasabbá tennéd, próbáld ki az uborkás, lime-os, vagy rozmaringos változatot is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.