hűsítő finomság gin tonic recept fagylalt jégkrém
A gin tonic az elmúlt évek egyik legkedveltebb itala, alig van olyan nyári buli vagy kerti parti, ahol ne bukkanna fel. De mi lenne, ha legközelebb a gin tonicot nem pohárban, hanem jégkrém formájában kínálnád? Mutatjuk, milyen egyszerű elkészíteni!

Uborkával, rozmaringgal, rózsaborssal vagy éppen eperrel felturbózva. Szinte végtelen, milyen sok formában élvezhetjük az alkoholos italok örök klasszikusát. De mi lenne, ha idén egy egyszerű csavarral pohár helyett pálcikán kínálnád? Itt a gin tonic jégnyalóka, ami a forró nyári napokon kihagyhatatlan a hűsítő nyári desszertek közül. Próbáld ki te is!

gin tonic jégnyalóka
Hűsítő és trendi: gin tonic jégnyalóka forró napokra.
Forrás: Shutterstock/Zigres

Ha szereted a gin tonicot, ezt imádni fogod!

A gin tonic elképesztően könnyen alakítható jeges nyalókává! A végeredmény pedig egy frissítő, felnőtteknek szóló jégkrém, ami tökéletes választás forró nyári napokra, kerti partikra vagy medence mellé. Ez a roppant egyszerű, gyorsan összedobható jeges finomság, a gin-tonic karakteres ízével és a jégkrém frissítő élményével biztosan nagy kedvencetek lesz majd. Csak pár alapanyag, egy kis fagyasztás, és már kész is a nyári desszertek hűsítő sztárja. Ha a barátaid gin tonic rajongók, ezt a jeges verziót is egyenesen imádni fogják!

Gin tonic jégkrém készítése házilag

Hozzávalók (8 adaghoz)

200 ml víz

2 evőkanál cukor

400 ml tonik

1 citrom szűrt leve

50–100 ml gin

Így készül a gin tonic jégnyalóka 

- Forrald össze a vizet és a cukrot, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.

- Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a tonikot, a citromlevet és a gint.

- Öntsd a keveréket jégkrémformákba, és ha szeretnéd színesíteni szórj bele gránátalmamagokat vagy más apróra vágott gyümölcsdarabokat. 

- Helyezd bele a pálcikákat, és tedd a fagyasztóba legalább 5-6 órára, de inkább egy éjszakára.

Tipp: Különösen finom lesz a gin tonikos jégkrém, ha egy kis citromhéjat is adsz hozzá. Ha még izgalmasabbá tennéd, próbáld ki az uborkás, lime-os, vagy rozmaringos változatot is!

A levendulasó minden sültet feldob – Ez a legszexibb fűszer idén nyáronViszlát Aperol, hello bazsalikomfröccs – Így készítsd el a nyár igazi nagy slágerét!Rózsaszín, gyümölcsös, hűsítő – Így készül a dinnyés jégnyalóka házilag

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.