A jövőre 50. születésnapját ünneplő Magyar Konyha magazin újra kiskönyvet csomagol a karácsonyi dupla számához. A Gasztroséták Budapesten a top 10, gasztronómiai értelemben fontos utcát veszi számba.

A Magyar Konyha hasábjain két éve megjelenő Gasztroséták rovat abból a felismerésből született, hogy Budapest utcái tele vannak rejtett kincsekkel és izgalmas történetekkel. Az új kiskönyv arra buzdít: merjünk turisták lenni a saját fővárosunkban, keressünk kulináris kalandokat egy adott utcán és szűkebb környezetében. A bevitt kalóriákat sétáljuk le, közben pedig ismerjük meg a környék történelmét, hangulatát.
Gasztroséták Budapesten: 10 utca kincseit ismerhetjük meg
Ha úgy tetszik, a kor sajátos lenyomatát tartja kézben az olvasó – a kiadvány megmutatja, mit ettünk, ittunk, mely nemzetek ízeit engedtük közel magunkhoz 2025-ben. A számvetés műfajilag vegyes: éttermek, bisztrók, kifőzdék, piacok, delikáteszek, kiskocsmák, kávézók, cukrászdák is helyet kaptak a könyvben.
A merítésben 10 utca szerepel. Budán a Frankel Leó és a Bartók Béla út, illetve a Széll Kálmán tér. A pesti oldalon a Belgrád rakpart, a Sas, a Nagymező, a Kazinczy, a Népszínház utca, a Pozsonyi út, míg Kőbányán a Jegenye utca ismeretlen arca is feltárul az olvasók előtt.
A Gasztroséták Budapesten a Magyar Konyha december–januári magazinjához csomagolva, november 25-től kapható.


