Óriási megtiszteltetés érte Gianni Annonit: ő kapta idén „A Vendéglátás Mestere”díjat

Ripost - Markovics Gábor
elismerése vendéglátás mester Gianni Annoni díj
A jövőre 50. születésnapját ünneplő Magyar Konyha gasztronómiai magazin szerkesztősége idén második alkalommal adta át A Vendéglátás Mestere díjat a KIOSK-ban. Az elismerést idén Gianni Annoni vehette át, az indoklás pedig: elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt csaknem 3 évtizedben az olasz konyha magyarországi megismertetésében.

A Vendéglátás Mestere díjat a Magyar Konyha szerkesztősége olyan, a lapban aktívan közreműködő szakembereknek ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárulnak az olvasók gasztronómiai edukációjához. Az idei év díjazottja, Gianni Annoni exkluzív interjút adott a Life.hu-nak.

Gianni Annoni kávét főz
Gianni Annoni 3 évtizede van a vendéglátó szakmában, de nem is számított az elismerésre. Mélyen meghatódott. 
Forrás: Ripost


Gianni Annoni nem gondolta, hogy egy ilyen elismeréssel meglepheti még az élet

  • A 48 éves Magyar Konyha magazin évente 10 alkalommal jelenik meg nyomtatott formában, emellett online felületein is a gasztrotrendek bemutatására vállalkozik. 
  • Gianni Annoni 24 éve nyitotta meg Pomo d’Oro nevű éttermét az Arany János utcában. Tudatosan fejlesztette, és állhatatos munkájának meg is lett a gyömölcse: az étterem mellett már borbár, cukrászda és pizzéria is nyílt az utcában, és mind mögött Gianni áll. 
  • Állítja, minden olasz férfi tud főzni, hiszen egészen kiskoruktól kezdve ott sürögnek-forognak a nagymama és édesanyjuk szoknyája mellett. Akaratlanul is tanulnak és ellesik a fortélyokat.

Rovata pedig a már megszerzett tudást finomítja hónapról hónapra a Magyar Konyha hasábjain, ahol a szakember az olasz gasztronómiában tartományról tartományra kalauzolja az olvasót. 

A díjat Gianni elérzékenyülve vette át a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnökétől, Lévai Anikótól. Az elismerés tárgyiasult formája többek között egy gyönyörű, Olaszországból származó olívaolaj-kancsó és egy csoda szép kézműves tál. 

Mint azt az ismert, a magyar és olasz konyhaművészetben egyaránt otthonosan mozgó gasztronómiai szakértő és étteremtulajdonos elmondta, 24 éve dolgozik a magyar vendéglátásban, de ez az első kitüntetés, amivel elismerik a munkáját. 

Nagy boldogság költözött a szívembe. Nem gondoltam, hogy egy ilyen elismeréssel meglephet még az élet. A Magyar Konyha 50 éve főszereplője a gasztronómiának, most ráadásul gasztrokalauzt is megjelentetett. A díj természetesen a csapatomnak is szól, amelynek tagjaival nap mint nap együtt dolgozom” – nyilatkozta lapunknak meghatódva, majd elárulta azt is, mi kell ahhoz, hogy valakiből igazán jó és önazonos vendéglátó váljon: 

„Sok-sok türelem, alázat, sosem szűnő kíváncsiság, érzelmi intelligencia, folyamatos igény a megújulásra, valamint az, hogy az embert minden egyes nap hajtsa a szenvedélye és az emberek iránti szeretete.”

Úgy véli, a vendéglátó szakmát nem lehet kizárólag könyvekből megtanulni, és nem is szabad elsősorban a profitért csinálni. Elmesélte, hogy amikor Magyarországra jött ösztöndíjjal, az első dolga volt, hogy főzzön azokból az olasz alapanyagokból, amiket magával hozott. Először csak magának, aztán a barátoknak, majd diszkókban és kisebb kávézókban készített paradicsom alapú pizzát és ínycsiklandó tésztaételeket

A hobbiból aztán megnyílt előtte egy út – érezte, hogy el kell induljon rajta.

A legfontosabb számomra a hit: erősen hiszek abban, hogy egy felsőbb erő gondomat viseli, segít túllendülni a szakmai nehézségeken, képességet ad ahhoz, hogy szép pillanatokat okozzak az embereknek a vendéglátáson, azaz a szenvedélyemen és az ételeken keresztül” – zárta gondolatait Gianni. 

Szívesen olvasnál még gasztrotémában?

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.