finálé Antal Timi X-Faktor Csobot Adél énekesek tehetségkutató döntő kieső Malek Miklós Oláh Gergő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen produkciókkal készült a három döntőbe jutott énekes, de a végső vasárnapi fináléba Antal Timi és Oláh Gergő jutott be. Szombat este Csobot Adélnak kellett távoznia a tehetségkutatóból a nézők szavazatai alapján.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

A műsort Ördög Nóri helyett egy komplett cirkusz nyitotta, ahol hastáncosoktól a fénykardosokig rengetegen mosolyogtak a kamerába.

A versenyzők szülőfalujaiból is lelkes kiabálással jelentkeztek be rendszeresen a rajongók, de a 12 döntőst is a színpadra zsúfolták egy közös dal erejéig, és láthatóan minden eszközzel igyekeztek fenntartani az izgalmat a két és fél órás műsoridő alatt.


Mindhárom énekes háromszor lépett a színpadra, először azzal a produkcióval, amivel az első válogatón megismerhettük őket, egy meglepetés-duettel, majd egy fel nem használt, begyakorlott párbajdallal.

Az első fellépő, Antal Timi utolsó énekóráján szülei tartották benne a lelket, no meg szintén pityergő mentora, de aztán szépen összeszedte magát, és jókedvűen adta elő Duffy Mercy című dalát. Ildi egy kicsi óriásnak nevezte a lányt, Geszti gömbvillámnak, Miklós pedig drágakőnek, akivel öröm dolgozni.

Oláh Gergő energiáira annyira odafigyelt mentora, hogy múlt héten minden percét beosztotta, de úgy látszik, jó a módszere, mert a Gergő kiemelkedően jól énekelte el a Part Time Lover című dalt. Feró azon gondolkodott, hogy hogy lehet ilyen könnyedén ilyen jól teljesíteni, a többiek pedig a sokat emlegetett gereblyén veszekedtek viccesen.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Már az első válogatáson mély nyomokat hagyott a mentorokban Csobot Adél, s bár azóta rengeteget fejlődött, széles mosolyát és pimaszságát azért megtartotta.

Ildi a természetességét, Feró a nagy ívű fejlődését méltatta, és arról beszéltek, hogy Adél akár a swing műfaját is újra divatba hozhatja.

Második dalát Antal Timi Kasza Tiborral adta elő duettben: az Amíg csak élek című Crystal dalban mindketten szépen kibontakoztak, és nagyon jól szóltak együtt.

Oláh Gergő és Bebe közös dala egyszerre volt könnyed és tökéletesen profi: az idei műsor egyik eddigi legjobb produkcióját nyújtották a Back to Black slágerrel.

A harmadik duettet Csobot Adéltől és Berytől hallhattuk, az énekes korábbi slágerét, az Egyedül-t adták elő, de a dal nem ütötte meg Timi és Gergő színvonalát.

Antal Timi viszont kitűnően énekelt harmadszor is, mikor azt a dalt adta elő, amivel korábban egy esetleges párbajra készült. Az eddig sokszor hiányolt érzelmesség most a Whitney Huston dalban szépen előjött, amit a mentorok is méltattak.

Szintén párbaj nélkül menetelt el idáig Oláh Gergő, így eddig tartogatta dalát, de most nagy öröm volt hallgatni: az átdolgozott Michael Jackson dal szuggesztív, erős, érzelmes és tökéletes volt, a mentorok már csak a jelzőket keresgélték: Péter szerint Gergőnél jobb dolog nem történhetett volna vele ebben az évben.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Csobot Adél mesés fehér ruhában, színpadi ködben adta elő a What A Wonderful World című dalt, ami pontosra, izgalmasra, és nagyon szépre sikeredett - a lassú dalok közül Adél talán ebben volt eddig a legjobb, végre tánc és huncutság nélkül is el tudta varázsolni a közönséget. Miklós angyalnak nevezte a lányt, Feró pedig egyenesen beleszeretett, és még Geszti Péter sem húzta elő szokásos kritikáit.

Míg a szavazatok gyűltek, több extra produkciót is megcsodálhattunk, színpadra lépett Viva Starr, majd Takács Nikolas és a Fool Moon is. A szavazás lezárása után Antal Timi jutott tovább elsőként a fináléba, őt pedig Oláh Gergő követte - ma este Adéltól kellett búcsúznunk.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.