Csúnya betegségben halt meg a híres gitáros

halál Slayer májelégtelenség Jeff Hannemann együttes gitáros metál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Jeff Hanneman, a Slayer egyik alapítója. A gitáros mindössze 49 éves volt.

Májelégtelenségben hunyt el Jeff Hanneman, a Slayer amerikai metálzenekar egyik tagja egy dél-kaliforniai kórházban csütörtökön - közölte honlapján az együttes. A zenész a bandát még a nyolcvanas évek elején alapította egy másik gitárossal, Kerry Kinggel együtt Los Angelesben.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jeff Hanneman

A zenekar egyike volt a nyolcvanas évek négy nagy thrash metál együttesének az Anthrax, a Megadeth és a Metallica mellett. Hanneman nevéhez olyan számok fűződnek, mint a Raining Blood vagy az Angel of Death, amelyek a műfaj kiemelkedő albumának számító Reign of Bloodon hallhatók. A gitáros két éve visszavonult a turnézástól, miután szervezetét "húsevő" baktérium támadta meg. Így a Slayer két 2011-es magyarországi koncertjén is "beugró" gitárosokkal lépett fel. Bár 2012-ben zenésztársa, Tom Araya, a Slayer énekes-basszusgitárosa felépüléséről számolt be, idén februárban Kerry King felfedte, hogy egészségi problémái miatt Hanneman továbbra sem tud együtt dolgozni velük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.