Meghalt Jeff Hanneman, a Slayer egyik alapítója. A gitáros mindössze 49 éves volt.

Májelégtelenségben hunyt el Jeff Hanneman, a Slayer amerikai metálzenekar egyik tagja egy dél-kaliforniai kórházban csütörtökön - közölte honlapján az együttes. A zenész a bandát még a nyolcvanas évek elején alapította egy másik gitárossal, Kerry Kinggel együtt Los Angelesben.

Forrás: AFP
Jeff Hanneman

A zenekar egyike volt a nyolcvanas évek négy nagy thrash metál együttesének az Anthrax, a Megadeth és a Metallica mellett. Hanneman nevéhez olyan számok fűződnek, mint a Raining Blood vagy az Angel of Death, amelyek a műfaj kiemelkedő albumának számító Reign of Bloodon hallhatók. A gitáros két éve visszavonult a turnézástól, miután szervezetét "húsevő" baktérium támadta meg. Így a Slayer két 2011-es magyarországi koncertjén is "beugró" gitárosokkal lépett fel. Bár 2012-ben zenésztársa, Tom Araya, a Slayer énekes-basszusgitárosa felépüléséről számolt be, idén februárban Kerry King felfedte, hogy egészségi problémái miatt Hanneman továbbra sem tud együtt dolgozni velük.

Balesetet szenvedett Szabó Győzőhttp://www.life.hu/legykepben/20130503-szabo-gyozo-magyar-szinesz-balesetet-szenvedett.html Csajozni tanították a Voice nyerteséthttp://www.life.hu/legykepben/20130502-pal-denest-a-the-voice-nyerteset-csajozni-tanitotta-papp.html Meghalt a legendás színművészhttp://www.life.hu/legykepben/20130502-bor-jozsef-szinmuvesz-a-gyori-nemzeti-szinhaz-orokos-tagja-74.html Megviselte az osztályzat Az ének iskolája tanulójáthttp://www.life.hu/legykepben/20130502-tabatabai-nejad-flora-az-enek-iskolaja-versenyzojet-bantotta-elso-osztalyzata.html Kislányt mentett a bátor buszsofőrhttp://www.life.hu/legykepben/20130502-bravuros-akcioval-megmentette-egy-zebran-atkelo-kislany-eletet-a-buszsofor.html