Csordás Ákos X-Faktor Szabó Ádám Danics Dóra Joós István magneoton kiadó Krasznai Tünde RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az RTL Klub X-Faktorának győztese nem csupán 12 millió forinttal, de egy lemezszerződéssel is gazdagabb lesz nemsokára. Joós István, a Magneoton Kiadó igazgatója az elejétől fogva figyelemmel kíséri a versenyzőket, és többükben hatalmas fantáziát lát - tudta meg a Life.hu.

"Teljesen természetes, hogy az előadók fejlődését, produkcióit adásról adásra követjük, hiszen mi adjuk majd ki a győztes lemezét" - szögezte le Joós, és hozzátette, az énekeseket nem csupán szakmai, de "közönségszemmel" is figyelik, hiszen nem biztos, hogy a legképzettebb hangú előadó a legszimpatikusabb is. A kiadóigazgató azt is elárulta - bár még sok adás hátra van -, hogy bár mindenki egyenlő eséllyel küzd a fődíjért, neki már most vannak személyes kedvencei.

Fotó: Bársony Bence/RTLKLUB
Fotó: Bársony Bence/RTLKLUB


"Danics Dóra például nemcsak tehetséges előadó, de különleges, izgalmas személyiség is. A lemezét minden bizonnyal a sokféleség jellemezné. Csordás Ákos muzikális lénye, kellemes hangja és közönségcsalogató kisugárzása miatt nagy reménység. Hatalmas fantáziát látok a ByTheWayben is. Végre nem egy olyan fiúcsapat, ahol csupán arról van szó, hogy négy jóképű srác összeáll, hanem ők sokoldalú zenészek is. Krasznai Tünde az izgalmas hangszíne miatt emelkedik ki a mezőnyből, produkcióinak ez adja leginkább a varázsát. Bevallom, nem hittem benne, hogy Szabó Ádám a harmonikája nélkül is megállja a helyét, de tévedtem, adásról adásra jobb. Bozsek Márk színtisztán a mai fiatalságot képviseli, ahogy mondani szokták, jól áll neki a kamera" - sorolta az előadókat Joós István.

"Most, az elején, még nagyobb a versenyzők dalválasztási szabadsága, a mentorok segítségével a leginkább a szívükhöz közel álló előadók slágereit énekelhetik. Szerintem a későbbiekben nehezebb lesz a dolguk, amikor már nem a karakterükhöz, hanem az egyre élesebb verseny jellegéhez, tematikájához kapnak dalt" - vélekedik Joós, és leszögezte, ma már egy előadó sikere nem mérhető a lemezeladási számokban.

Fotó: Bársony Bence/RTLKLUB
Fotó: Bársony Bence/RTLKLUB


"Köztudott, hogy a tartalmak online elérhetősége a lemezpiacot teljesen átalakította. Ha megnézzük, hogy kinek a videójára mennyien kattintanak rá, már most lehet látni, a nézők ki mellé tették le a voksukat" - tette hozzá az igazgató, aki alig várja, hogy az X-Faktor üdvöskéi magyarul is énekeljenek.

Krasznai Tündét utáljátok a legjobban



"Meggyőződésem, hogy magyarul előadni az egyik legnagyobb kihívás. Nehéz is addig véleményt mondani bárkiről, amíg nem látjuk, miként tud érzelmeket átadni az anyanyelvén. Sokszor könnyebb a dallamos angol nyelv mögé bújni. Az azonban szinte biztos, hogy kizárólag angol dalokat tartalmazó lemezzel itthon senki nem lesz népszerű. A másik fontos szempont, hogy mit lehet kihozni a versenyzőkből majd az X-Faktor nélkül. A tehetségkutató tulajdonképpen karaoke-verseny, a képességeket jól fel lehet mérni vele, de a művészi véna majd akkor látható, ha saját dalokat énekelnek. Azt nyilván adásról adásra lehet mérni, hogy kire szavaztak a legtöbben, és lesz egy végső nyertes is, ám hogy kikből lesznek az igazi győztesek, az csak évek múlva derül ki"


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.