A Dal első két elődöntőjében a fiúk taroltak. Király Viktor fergeteges produkcióját a zsűri maximális pontszámmal díjazta, és Kállay-Saunders András dalát szintén elsőként juttatták tovább az ítészek. Kíváncsian vártuk, a harmadik elődöntőben vajon sikerül-e egy lánynak is beférkőznie a fiúk közé.

Csiszár Jenő már a második előadó után fergeteges show-t ígért, és azzal fenyegette a zsűrit és a nézőket, hogy nehéz döntés vár mindenkire. Azért nagyon nem ijedtünk meg. Íme, a Life.hu kedvencei az utolsó elődöntőből.

Forrás: MTVA

A Fool Moon vokálegyüttes a pop a'cappellát, azaz hangszeres kíséret nélküli éneklés popzenei műfaját remekül hozta „It Can't Be Over" című dalával. Nekünk bejött a fiúk kellemes, cseppkőbarlangot idéző, letisztult produkciója. Csiszár Jenő parádés, magas színvonalú előadást látott. Rákay Philip elegánsan klasszikus műfajnak nevezte az együttes különleges dalát.

Forrás: MTVA

A Dal 2014-es év legfurcsább nevű előadója kétség kívül BülBüls, eredeti nevén Takács Noémi. Az éteri hangú és kisugárzású lány „Minden mosoly" című dalával különleges atmoszférát teremtett a színpadon. Akár lehetne egy női ByeAlex is, amennyiben a közönség idén is díjazná az egyediséget. Rúzsa Magdi szerint BülBüls az egyik nagy kincs az idei mezőnyben. Philip a végtelenségig hallgatta volna a nótát, ahogy mi is.

Forrás: MTVA

„Érzelmes extremitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás" – így jellemzi magát a HoneyBeast együttes. „A legnagyobb hős" című láblógatós nótába egyből beleszerettünk és eszünkbe jutott a Kispál és a Borz: „Ha az életben" című dala. Kár, hogy élőben az énekesnő nem tudta kihozna a dalból a benne rejlő lehetőségeket. Philip szerint a szöveg felért egy szellemi pezsgőfürdővel. Kovács Katinak ők a kedvencei.

Forrás: MTVA/NAGY ZOLTAN

Nagyon mai és trendi a New Level Empire „The Last One" című dala, amit hallgatva volt egy kis Compact Disco utánérzetünk. A dal simán belefér az eurovíziós mezőnybe, bár a zajos betétrészt mi kihagytuk volna, az már sok volt. Philipnél ez a dobogós dal, mi meg azon gondolkodtunk, vajon hányszor mondta már ezt idén. Rúzsa Magdi szerint ez egy nagyszínpadra való fesztiválnóta.

Forrás:MTVA

A The Voice nyertese, Pál Dénes búgó hangjával ismét varázslatos világba kalauzolt minket. A „Brave New World" című dal és Dénes ábrándos szemei tökéletes kombinációt alkottak. Kovács Kati szerint a mély hangok százasok voltak, a magas hangokkal pedig vannak még bizonytalanságai az énekesnek. Rúzsa Magdi szerint Dénes indulhat Dániába a nagydöntőbe, és ezzel mi is egyetértünk.

Továbbjutók a zsűri szavazata alapján: Pál Dénes, a New Level Empire és a Fool Moon.

Továbbjutók a közönség szavazata alapján: A lenyűgöző Radics Gigi, a vérprofi Mystery Gang együttes és a HoneyBeast együttes.

A három elődöntő nyertese egyértelműen Király Viktor, hiszen ő az egyetlen, akit maximális 40 ponttal juttatott tovább a zsűri. "Nem bízhatja el magát az ember! Nem dőlök hátra, hétfőtől ismét készülünk, hogy ugyanolyan, vagy még jobb produkcióval álljunk színpadra. Meg kell próbálni a középdöntőben is negyven pontot kapni ugyanerre a dalra" - mondta Király Viktor a Life.hu-nak az elődöntő után.