Kihasználják Schumacher betegségét

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff -
síbaleset Tréfa Facebook Forma-1 Michael Schumacher vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyára sokan belefutottatok abba, hogy sok barátotok a Facebookon a következő cikket kedveli: "Schumacher felébredt". Talán azt is gondoltátok, hogy ismerősötök miként dőlhetett be ennek, közben pedig simán lehet, hogy a sütimanó elnevezésű oldal a te nevedben is posztolta a bejegyzést. Időközben kiderült, ez nem csupán egy rosszízű tréfa, hanem vírus, amelynek az operációs rendszered is áldozatul eshet. 

A facebookozók közül többen ki is akadtak az agresszív posztra, az elmúlt napokban egyre-másra teszik szóvá, hogy ők sem az oldalt, sem a cikket nem kedvelték, és ismerőseik hívták fel a figyelmet a történtekre.

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Ha az oldalra kattintasz - de ne tedd! -, egy fogyókúrás "csodaszer" ismertetőjét találod, és Schumacherről persze szó sem esik. A gonosz tréfa álodazatai azonban nem csupán a Forma-1-es pilóta felépüléséért aggódó facebookozók, hanem sütimanó, a gasztroblogger is, akinek nyilvánvalóan semmi köze nincs az álhírhez. A vírus terjedésével egyre többen kerestek rá a nevére, aki a következőt tette közzé: "Üdvözlök mindenkit, ezúton szeretnélek megkérni benneteket, ha tapasztaltatok olyat, hogy ez az oldal akaratotokon kívül kapott like-ot tőletek, akkor azt jelezzétek. Nemrég megkeresést kaptam egy ilyen esettel kapcsolatban, és szeretném ezt elkerülni, nem vagyok a híve, és nem áll szándékomban így kedveléseket szerezni. Kérem, ha ilyet tapasztal valaki, jelezze felém, hogy jelenteni tudjam. Segítségeteket előre is köszönöm" - olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.