hidegfront Országos Meterológiai Szolgálat hóvihar széllökés másodfok riasztás március 15. nemzeti ünnep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az időjárás ismét bekeményít az ünnepre. Tavaly hatalmas hóvihar volt március 15-én, idén erős szél lobogtatja majd a zászlókat.

Tavaly március 15-e szó szerint kataszrofális volt. Elakadt autók az utakon, megbénult tömegközlekedés, hóban rekedt diákok, gyerekek, családok. A hirtelen jött nagy mennyiségű havat az utakra fújta a szél, a hatóságok pedig nem kezelték megfelelően a kialakult helyzetet. Idén hó nem várható, viszont 90 km/órás széllökésekkel érkezik a hidegfront. Az ország nagy részére narancssárga, azaz másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: AFP

Szombat délelőttől, déltől fokozatosan megerősödik, majd egyre többfelé viharossá fokozódik a nyugati, majd északnyugatira forduló szél. A legerősebb széllökések általában 65-95 km/h között valószínűek, néhol azonban ennél erősebb szélroham is lehet – írja honlapján a OMSZ. Vigyázzatok magatokra!

A hidegfront hatásai a szervezetre:

Vérnyomás-emelkedés / -ingadozás
Szorító mellkasi érzés a szívbetegeknél
Vesebetegeknél hasi görcsök
Ingerlékenység, feszültség
A szél okozta por miatt a légzőszervi betegségekben szenvedők tünetei is felerősödhetnek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.