Rékasi Károly és Kökény Attila a Life.hu-nak bevallották, távol tartják magukat a locsolkodástól. A színész frappáns megoldást talált ki a kölni helyettesítésére.

Rékasi Károlynak már gyermekkorában feltűnt, hogy a locsolkodás inkább nyűg a lányoknak, mint öröm. Kökény Attila pedig nem viszi locsolkodni a fiait.

„Kiskoromban édesapámmal mindig lovaskocsin indultunk locsolkodni. Ilyenkor láttam a rokonok arcán a rémületet, hogy jönnek a locsolók. Akkor rájöttem, ez nem örömforrás és úgy döntöttem, nem csinálok olyat, amiben a lányok nem lelik örömüket" – magyarázta Rékasi, aki sokkal jobb megoldást talált ki a kölni helyett.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Évekkel ezelőtt azt találtuk ki a fiammal, hogy apró kis virágcsokrokat, bokrétákat készítünk. Így nem locsolkodunk, hanem virágokkal kedveskedünk a lányoknak, asszonyoknak" – tette hozzá a színész, aki húsvétkor egy nagy kirándulást tervez családjával.

Kökény Attilának sosem volt kedvére a húsvéti locsolkodás, ezért fiaira sem erőlteti rá ezt a programot.
„Tudom, hogy sok helyen ez tradíció, de szerintem ez főleg vidéken működik, ahol egy jó buli kerekedik a locsolkodásból. Nekem az nem szimpatikus, hogy jöttem a gyerekkel locsolkodni és kapjon érte pár száz vagy ezer forintot" – szögezte le az énekes.