Sokan megsérültek egy szöuli metróbalesetben

Forrás: AFP -
Szöul baleset metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintegy 170 ember sérült meg egy metróbalesetben pénteken a dél-koreai fővárosban, a mentőszolgálat szóvivője szerint azonban egyik sérülés sem tűnik súlyosnak.

A dél-koreai média híradásai szerint a szöuli metró 2-es vonalának Szangvangszimni nevű állomásán egy érkező szerelvény futott bele egy másik, az állomáson álló szerelvény végébe. A baleset két héttel azután következett be, hogy egy dél-koreai komphajó elsüllyedt a Koreai-félsziget délnyugati partjainál, 302 ember - többségében középiskolás diák - halálát okozva, s az áldozatokat gyászoló ország még fel sem ocsúdhatott az elmúlt húsz év legsúlyosabb szerencsétlenségének sokkjából.

Forrás: AFP

A pénteki metróbaleset sérültjei közül 32-t kellett kórházba szállítani, de a közeli kórház egyik orvosa szerint a sérültek többsége saját lábán érkezett hozzájuk. Az ütközésben kisiklott az elöl lévő szerelvény két kocsija, és az utasok egy része állítólag akkor sérült meg, amikor a felszólítások ellenére nem maradt bent az elöl lévő szerelvényben, és sokan kiugráltak az alagútban maradt kocsikból. A városvezetés szerint magát az ütközést a követési távolságot automatikusan tartó rendszer hibája okozhatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.