Cápatámadás ért egy magyar búvárt

Forrás: AFP -
seb vágás búvár támadás Cápa harapás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Növendék selyemcápa támadta meg Sásdi Zsoltot, akinek hatalmas szerencséje volt. 

A szudáni partoknál forgatott a magyar búvároperatőr, amikor a cápatámadás érte. Zsoltnak szerencséje volt: ha kifejlett példánnyal találkozik, talán elveszíti a karját – írja a Blikk.

Illusztráció Forrás: AFP

„Rosszkor voltam rossz helyen. Betévedhettem a vadászterületére, és csak el akart ijeszteni. Ha nagyobb az állat, akkor most lehet, hogy hiányzik a karom" – mondta Zsolt, aki néhány fognyommal és egy vágással a karján megúszta a balesetet és egyáltalán nem neheztel az állatra.

„Sok butaságot terjesztő kalandfilmek hatására a cápáknak nagyon rossz hírük lett. Pedig nem vadásznak emberre, egyáltalán nem tekintenek minket zsákmánynak. Ha valaki megpillantaná a felszínen kiemelkedő jellegzetes uszonyt, semmiképp se kezdjen veszettül menekülni, hanem inkább maradjon nyugton, és lassan hátráljon. Így vehetjük leginkább elejét annak, hogy összetévesszen bennünket egy vergődő hallal a ragadozó" – adott fontos túlélési tippeket a szakértő.

Egy japán lány kalandja a magyar tanyánhttp://www.life.hu/news/20140507-torimo-matsumoto-manga-rajzolo-japan-lanyt-toth-peter-a-mangalica-tenyesztok-orszagos-egyesuletenek.htmlMesébe illő történet, ahogy a mangarajzoló Torimo Matsumoto Magyarországra került, hogy az őt megihlető mangalicákkal - igen, jól olvastad: mangalicákkal - találkozzon, és kipróbálja, milyen az igazi magyar virtus.NewsOrigoMarx és a holokauszt is a témák között http://www.life.hu/news/20140507-szerdan-a-tortenelem-erettsegit-irjak-a-diakok-marx-es-a-holokauszt-is-a-temak-kozott-van.htmlA bolsevik diktatúra, Marx, a holokauszt és a rendszerváltás is szerepel a középszintű történelem-érettségi kérdései között. Több mint 84 ezer diák vizsgázik szerdán – számol be az Origo.News--Százezrek látták a pilóta haláláthttp://www.life.hu/news/20140505-szazezer-nezo-elott-zuhant-le-egy-ketfedeles-regi-kisrepulogep-kaliforniaban-a-pilota-meghalt.htmlSzázezer néző szeme láttára zuhant le egy kétfedeles régi kisrepülőgép Kaliforniában egy légi bemutató alatt vasárnap. A pilóta meghalt.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.