Kásás közleményt adott ki: "Én rúgtam ki a sztárszakácsot!"

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
étterem közlemény Kásás Tamás botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár nekünk szerda este Ökrös Zsuzsanna, Kásás Tamás üzlettársa azt nyilatkozta, hogy nem a médián keresztül szeretnék intézni a séffel közös ügyüket, ennek ellenére kiadtak az Indexnek egy nyilatkozatot, aminek tartalma ellentétes a szakács, Vito Catalano nekünk adott tájékoztatásával. Az üzlettárs megígérte, hogy személyesen Kásás Tamás fog beszélni a kialakult helyzetről, az ellentmondások tisztázásáról. Várjuk!

Kásás nyilatkozni többször nem szeretne, csak az Indexnek juttatta el közleményét.

"A legfontosabb, Vito Catalano mesterszakácsot mi küldtük el, nem ő mondott fel nekünk. Korrektül elszámoltunk, nem igaz, hogy tartozunk neki. A távozáskor megköszönte, hogy együtt dolgoztunk, azt ígérte, bármikor visszajön, ha segítségre van szükségünk. Pár nap múlva kaptunk egy levelet tőle, aminek indokait azóta sem értjük, ebben pénzt kért: 4700 eurót. Nem tudjuk, hogyan számolta ki ezt az összeget. Az egyik kolléganőnk felhívta pénteken, és azt tudakolta tőle: mi ez a levél? A válasz nagyjából annyi volt, hogy még pénzt kér. Nem csoda, le volt égve, amikor idejött, haza is alig tudott telefonálni, nem volt pénze feltölteni a kártyáját. Érthető a próbálkozása. És már akkor is azzal zsarolt, hogy lesz egy cikk rólunk (...) Az ugyanakkor már az első napokban nyilvánvalóvá vált, hogy a vendéglátásról, konyháról vallott nézeteink nem egyeznek, nemcsak a vezetőségé, az általa lesajnált személyzetéé sem, mert a higiénia, a szakosított tárolás hiánya miatt sokszor panaszkodtak nekünk a dolgozóink. Ők sem tudták mire vélni, hogy a húsokat konyharuhán tárolja, hogy a lasagnét a hal mellé teszi. Ezek után minimum meglepő, hogy azzal vagdalkozik, nem feleltünk meg az egészségügyi előírásoknak, amikor hajmeresztő dolgokat láttunk tőle. (...) Ha Vito az online póker mellett jobban figyelemmel kísérte volna a konyhát, tudhatná, hogy az olasz alkalmazottak nem mentek el mindannyian, ahogy állítja, Mimma, Gianni és Marco is itt maradt velünk" - áll Kásásék közleményében.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A Life.hu hétfőn megírta, hogy a sztárszakács hat hét után hazamenekült Olaszországba az étteremben tapasztalt szégyenletes munkakörülmények miatt. A botrányos kijelentésekre az étterem tulajdonosa egy napilap címlapján reagált, amire a szakács bepöccent. Állítja, hogy amit az étterem nyilatkozott szemenszedett hazugság, és rágalmazás miatt ügyvédhez fordul. Állításait dokumentumokkal fogja bizonyítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.