Íme, a belső felvétel a Kodály köröndi tűzről

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
torlódás Kodály körönd felvétel lezárás sérülés tűz Andrássy út
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedd délután gyulladt ki egy négyszintes lakóház tetőszerkezete és legfelső emelete Budapesten, a VI. kerületi Kodály köröndön. Hárman könnyebben megsérültek, a rendőrök két embert őrizetbe vettek. Az Andrássy út már járható, de torlódásra kell készülni.

Még mindig érezni a füstszagot a 7. kerületi, Dob utcai szerkesztőségünkben, amely nincs messze a keddi tűzeset helyszínétől. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, 80 tűzoltó oltotta a lángokat, miután lángra kapott az Andrássy úton, a Kodály körönd szomszédságában egy, a világörökség részét képező épület tetőszerkezete. A tüzet estére sikerült eloltani. A ház lakói nem költözhetnek vissza otthonukba, mivel életveszélyessé vált az épület.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A tűzesettel összefüggésben a rendőrség egy 36 és egy 37 éves férfit vett őrizetbe, őket a tűz előidézésével gyanúsítják.

/1407/Dr_ma201471611055


A Tűzoltóság.info Facebook-oldalán közzétettek egy belső felvételt arról, hogyan égett az épület:

Közben a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szerdán hajnalban egy-egy sávot megnyitottak a közúti forgalom számára, gyalogosan a Szív utca és a Kodály körönd közötti területen továbbra sem lehet közlekedni - írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.