A Blikk megtalálta Benkő László és Debreczeni Ferenc megverésének szemtanúját. A Bors pedig fordulatról ír, Benkőék békülnének, mert senkinek nem érdeke pereskedni.

Szöllössy Kati, az Omega Oratórium basszusgitárosa is Benkőékkel volt, amikor a tatai koncertjük után egy taxis megverte a két veterán zenészt. A nő a Blikknek azt mondta, saját testével próbálta védeni a két omegást, de állítása szerint őt is félrelökte az őrjöngő sofőr.  

Forrás: MTI/Nagy Lajos

„Eltelhetett a rendelésünk óta fél óra valóban, amikor szóltunk a diszpécsernek és lemondtuk a taxit. Az a furcsa, hogy ezután mégis megérkezett a helyszínre. Debreczeni Ferenc, Ciki mondta neki, hogy köszönjük, nem kérjük a fuvart, és már be se akartunk szállni a kocsiba. Nyilván ezután Ciki az orrcsontjával megütötte szegény taxis öklét, amitől ő kirepült az autóból, és a fiúk földhöz verték magukat, hogy így húzzák csőbe az ártatlan sofőrt" – ironizált a gitáros lány. „Csak azért nem sikerült nagyobbat ütnie a taxisnak, mert engem kerülgetett, ugyanis közéjük álltam" – mondta Kati, aki csak azért nem hívta azonnal a rendőrséget, mert nem merte otthagyni a verekedő taxissal a kollégáit.

A sofőr a Class Fm reggeli műsorában beszélt az esetről, amit ő másképp élt meg. Szerinte Benkőék részegek voltak.
„A részegségről annyit, hogy a zene a szakmánk, ittasan nem tudnánk játszani. Egy kortyot sem ittunk, a hőségtől ez lehetetlen is lett volna. A mikrobuszban nem volt alkohol, Laci és Ciki legfeljebb egy pohár rozét ihatott a fogadáson, de ebben sem vagyok biztos. Abban viszont igen, hogy nagyon fáradtak voltunk, és talán ingerültek is a várakozástól" – emlékezett vissza Szöllössy Kati, akit többször is meghallgatott már a rendőrség. A taxis egyébként tovább dolgozik, ellene súlyos testi sértés gyanúsítottjaként indult eljárás a XI. kerületi rendőrkapitányságon.

Fordulat?

A Bors pedig azt írja, a taxitársaság ügyvezetője meghallgatta a diszpécser és a zenészek közti beszélgetést és arra a következtetésre jutott, hogy egyik félnek sem lenne hasznára, ha ez a hanganyag a nyilvánosság elé kerülne. „Most úgy tűnik, hogy közelednek egymáshoz a felek" – árulta el Pásztor György.

Az előzmény:
Az Omega szombat esti tatai koncertje után egy taxis támadt a zenészekre: Debreceni Ferenc dobosnak az orra és a bal keze tört el, Benkő László billentyűsnek a jobb keze tört vagy zúzódott.