Ingyenes Omega és Scorpions koncert lesz ma a Hősök terén

Fotó: Mudra László [origo] -
Hősök tere Omega koncert Scorpions rendszerváltoztatás forgalomkorlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma van az ingyenes Szabadságkoncert a fővárosban a Hősök terén. Az Omega és a Scorpions a Közös siker elnevezésű eseménysorozat részeként, Nagy Imre és mártírtársai 1989-es újratemetése, valamint a rendszerváltoztatás 25. évfordulója alkalmából lép fel. Jókora forgalomkorlátozásra kell számítani.

A program 18 óra 30 perckor kezdődik, előbb az Omega játszik majd egy órát, majd a Scorpions jön, végül néhány számot közösen adnak elő. A két zenekar barátsága négy évtizeddel ezelőtt, a hetvenes évek közepén kezdődött, amikor a német hard rock csapat az akkor ismertebb Omegával közös nyugat-európai turnén vett részt.

Fotó: Mudra László [origo]

"Az Omega már jó ideje túlnőtt azon, hogy egy öttagú rockzenekar legyen. Egy olyan produkció, amelynek szerves része egy kiegészítő csapat, valamint egy szimfonikus nagyzenekar és a nagykórus, ez most is így lesz" - mondta korábban Kóbor János, az Omega énekese az MTI-nek.

A zenész szerint együttese még soha nem játszott annyi ember előtt, mint ahányan ma valószínűleg ott lesznek a Hősök terén és környékén az ingyenes eseményen. Elképzelhető, hogy akár százezer ember lesz kíváncsi az Omegára és a Scorpionsra.

A Klaus Meine énekes és Rudolf Schenker által vezetett Scorpions a nyolcvanas évekre lett világszerte ismert, befutott zenekar, később a rendszerváltozásnak a Wind of Change című dallal állított emléket. Három évvel később Meine és Schenker fellépett az Omega népstadionbeli koncertjén; Kóbor és Meine együtt énekelte magyarul a Fekete pillangót, angolul a Wind of Change-t. Ezt viszonozta 2009-ben Budapesten a Sportarénában, majd Kassán a Scorpions-koncerten Kóbor János és Molnár György gitáros. A Scorpions 1995-ben angol nyelven, White Dove címmel feldolgozta a Gyöngyhajú lányt.

Ahogy a Life.hu is megírta, nem lesz egyszerű közlekedni hétfőn Budapesten. Egyrészt az említett koncertek miatt, másrészt állami delegációk érkezése és az 1-es villamos felújítása miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.