Káprázatos égi jelenség lesz hétfő hajnalban

Forrás: Origo -
Vénusz égitest bolygó Jupiter együttállás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus 18-án hajnalban káprázatos égi jelenségnek lehetsz szemtanúja. A két legfényesebb bolygó, a Vénusz és a Jupiter szinte összeolvadnak. Erre pedig 14 éve nem volt példa. Ne hagyd ki!

A két bolygó közelsége csak látszólagos, fizikailag nem kerülnek egymás közelébe - írja az Origo.hu. Nagy fényességük miatt a bolygók a városokból is jól látszanak, ha találsz egy olyan helyet - például egy hegyet -, ahonnan jó a rálátás a horizontra. Magyarországon fél 5 és 5 között van a legnagyobb esélyed arra, hogy az együttállást megfigyeld.

Forrás: Origo

Nézz Kelet felé, körülbelül a napkelte irányába egy olyan helyről, ahonnan jól látszik a horizont. Vigyázz, később már felkel a Nap, ezért ha távcsővel kémleled az eget, semmiképp se nézz bele a sugarakba! Ennél is pontosabb információkért olvasd el az Origo.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.