Tömegpánik, eltűnt kabátok, káosz a Music Fm szilveszteri buliján

Music Fm hideg szilveszter ruhatár kabát tömegpánik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tömegnyomor a beléptetésnél, pánikszerű hangulat, eltűnt kabátok, durván viselkedő biztonsági őrök, káosz. A részvevők így értékelik a a Music Fm és a Lights Off közös szervezésű szilveszteri buliját. 

A Music Fm először bocsánatot kért a Facebookon - írja az Index, (ahol olvasói leveleket is közölnek a tapasztalatokról), továbbá azt is, hogy a buliban több kabát is eltűnt, ezért voltak, akiknek a mínusz 10 fokos hidegben ingben kellett hazamenniük.

A Music Fm az ország legnagyobb és leglátványosabb szilveszteri buliját ígérte a hirdetéseiben, ám a ruhatárat üzemeltető alvállalkozó, a Lights Off nevű cég nem készült fel megfelelően ekkora tömegre, és a ruhatár egy idő után lényegében önkiszolgálóvá változott, az emberek nem várták ki a több órás várakozással járó sort, hanem átugráltak a pulton és a korlátokon és úgy próbálták megtalálni a kabátjukat. Egy olvasó felvételt is készített, amelyet a Youtube-on tett közzé:

"Pont azt szerettük volna elkerülni, hogy megismétlődjön a West Balkános eset, ezért az utolsó terepbejáráson külön kértük a Lights Off csapatát, hogy legyen elég fogas - 30-án 2400 darab volt csak -, és legyen cirkáló biztonsági őrök is. Nem lettek" - nyilatkozta a portálnak Kiss Anikó, a Music Fm vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a sokszor egy óránál is többet várakozó, nem teljesen józan emberek közül többen annyira türelmetlenek lettek, hogy húzgálni kezdték a ruhatáros lányok haját, ruháját, így több ruhatáros egyszerűen hazament. Az este egy bizonyos pontján 4 ruhatáros szolgálta ki a tízezres tömeget, majd a buli vége jött az erősítés és 40-en lettek, de még ez is kevésnek bizonyult.

Az olvasói levelek alapján a ruhatári káosz csupán egy dolog volt, de emellett a résztvevőknek tömegnyomorral is meg kellett küzdeniük, sokan bent dohányoztak, és volt, aki megsérült, egy fiú pedig pánikolva kereste a ruhatárba adott kabátját vagy táskáját, mert abban volt az inzulinja.

A rádióállomás időközben a Facebook-oldalára közleményt posztolt:

"A 89.5 Music FM természetesen nagyon sajnálja, ami a Hungexpon zajlott szilveszteri partyn történt, de leszögezi, hogy a rádió csupán az est fellépőit adta, a rendezvény lebonyolítását a Lights Off partiszervező cég végezte. A partiszervező cég vállalja a felelősséget a kialakult helyzetért.
Közös szilveszteri buliként lett az Illegal Szilveszteri Party meghirdetve, melynek technikai lebonyolítást, a beengedéstől és a ruhatárak üzemeltetéséig a Lights Off partiszervező cég végezte, a rádió a rendezvény promócióját és az élő közvetítést vállalta, valamit a programot biztosította. A szerencsétlen végkifejlet kialakulásában a Music FM teljesen vétlen" – írja közleményében a 89.5 Music FM, hozzátéve, hogy a partiszervező cég vállalta is a felelősséget a kialakult helyzetért. A közlemény kitér arra is, hogy a rádió munkatársai az előkészületek során észleltek hiányosságokat a biztonsági szolgálat, a ruhatár és a beengedés kapcsán is, ezt jelezték is a Lights Off cégnek, mely ígéretet tett, hogy ezeket a party kezdetéig megoldják. A Music Fm ennek tudatában adta nevét a rendezvényhez. A rádiócsatorna információi szerint - és a Music Fm elvárásának eleget téve - a LIGHTS OFF mindent megtesz, hogy a kialakult helyzetet orvosolja. A poszthoz érkező kommenteket itt olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.