Nem telt probléma nélkül Polgár Kriszta második terhességének első trimesztere. A gyönyörű kismamának komoly áldozatot kellett hoznia, hogy második gyermekét ne veszélyeztesse és egészségesen születhessen meg.

Nem akarta második babájának egészségét veszélybe sodorni Krisztina, így komoly döntést hozott. Nem töltötte a karácsonyt a szeretteivel, kisfiával és férjével.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Már a 17. hétben járok, az első három hónap ugyanúgy telt el, mint Olivérrel. Csak tipikus terhességi tüneteim voltak, rosszullét, hányinger, kedvetlenség. A fizikai tünetekhez egy sokkal rosszabb párosult: a félelem. A környezetemben felbukkant a bárányhimlő, én pedig gyorsan elmentem egy vértesztre, ahol kiderült, hogy én még nem estem át ezen a fertőző betegségen. Így pedig bármikor elkaphattam volna én is, még a lappangási állapotban, amikor nem jelennek meg a piros pöttyök a bőrön, de a szervezetben már benne van a vírus. A bárányhimlő a terhesség első harmadik hónapjában a legveszélyesebb a magzatra, mert ekkor fejlődnek ki a szervei. Nagyon fájdalmas, ugyanakkor felelősségteljes döntést kellett meghoznunk a férjemmel, aki több időt töltött a bárányhimlősök környezetében, mint én. Külön karácsonyoztunk, ő együtt a kisfiammal Miskolcon, én Törökszentmiklóson" - árulta el Krisztina, aki így élete legszomorúbb karácsonyát töltötte.

Bárányhimlő
bárányhimlő (Varicella simplex) az egyik leggyakoribb és legragályosabb, cseppfertőzéssel terjedő gyermekbetegség, amelyen a védőoltással nem védett emberek zöme még gyermekkorában átesik. Kialakulásának fő időszaka a 3 és 10 éves kor közötti időre tehető, de általában legkésőbb 15 éves korig megtörténik. A csecsemők ritkábban kapják meg a szoptatási idő alatt, mert az anyatejen keresztül az anya immunitását élvezik.

"Végül a család megúszta, senki sem lett pöttyös. Most már jól vagyok, és az is kiderült, hogy ismét kisfiam lesz. Nem bánom, de ha kislányunk született volna, akkor a férjemnek lett volna kit az oltár elé vezetnie. Így viszont a gyereknek lesz egy kis barátja, és semmiből sem kell újat venni. Ráadásul mellettünk lakik három fiú unokatestvérünk is, tőlük is öröklődtek a cuccok. Olivér már felfogta, hogy kistesója lesz, és amióta tudja, odaszalad hozzám és csókolgatja, simogatja a pocakomat. De amúgy is nagyon érzékeny, a kisgyerekek teljesen elvarázsolják. Egyelőre nem kell tartani a testvérféltékenységtől" - tette hozzá 2008-as Miss Earth Hungary győztese. Nevet viszont még nem találtak a csöppségnek.

Forrás: Facebook/Krisztina Kaldau-Polgár

"Lánynevet már választottunk, de fiúnevünk nincsen. Bajban vagyunk, divatnevet nem szeretnénk a babának adni, de hagyományosat sem. Olyat keresgélünk, ami illeszkedik a vezetéknévhez is. A férjemmel folyamatosan SMS-ezünk, ha eszünkbe jut valami, de egyelőre nem választottunk."