Bizarr macskajajkörkép a nagyvilágból - Tigristej, ruszli és a savanyú birkaszem a nyerő

Forrás: Thinkstock -
másnaposság Macskajaj alkohol sör hal kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előfordul, hogy felöntünk a garatra, és nehezen indul a másnap. A világ minden táján máshogy gyógyítják a macskajajt. Összeszedtük a legjobb tippeket, amik közül válogathatsz, ha eggyel több pohár alkohol csúszott le, mint kellett volna. 

Anglia - Angol reggeli

A brit kedvenc nem csak másnapokon a bacon, bab, kolbász és tojás. Sokan úgy gondolják, az ebben a fogásban található zsírok felszívják az alkoholt, és jobban leszel tőle.

Forrás: Thinkstock

Olaszország - Eszpresszó

Az olaszok híresen jól bírják a hosszúra nyúlt estéket. Nem csoda, a délutáni szieszta is nagyban hozzájárulhat ehhez. Ha mégis túltolják a bulizást, egy nagyon erős eszpresszóval kezdik a napot, ami kitágítja az ereket, és a fejfájásnak már vége is.

Peru - Leche de tigre

Peruban a "tigristej" hódít a másnaposok körében. Ezt a nagyon furcsa koktélt afrodiziákumként is használják. Így készítsd el: turmixolj össze limelevet, koriandert, fokhagymát, csilit, sót, borsot és halat. Máris fogyaszthatod a fura, de hatásos italt.

Forrás: Thinkstock

Kanada - Sült krumpli

A kanadaiak sajtos sült krumplival támadnak a másnaposság ellen. A szénhidrát feltölt, a zsír pedig felszívja az alkoholt. Azért ne alkalmazd túl sűrűn ezt a módszert, ha szeretnéd tartani a súlyodat!

Németország - Katerfrühstück

A németek a Katerfrühstückre, azaz a macskajaj-reggelire esküsznek, ha berúgtak előző este. Ez az étel pedig nem más, mint a ruszli néven ismert savanyú heringek.

Forrás: Thinkstock

Ecuador - Oregánótea

Az ecuadoriak egész egyszerűen oregánót főznek ki vízben, és megisszák, hogy megnyugodjon a gyomruk. Próbáld ki te is!

Mongólia - Savanyú birkaszem paradicsomlével

Hát, ebből a kombinációból inkább a paradicsomlevet ajánljuk, de ha megéheztél egy jó kis birkaszemre, ne tartson vissza semmi, hiszen a mongolok már évszázadok óta ezzel nyalogatják a sebeiket másnap.

Dánia - Reparationsbajer

Kutyaharapást szőrével gyógyítanak a dánok, akik másnap reggel rögtön egy reparationsbajerrel, azaz egy jó sörrel indítják a napot.

Bangladesh - Kókuszvíz

Igazán finom módszerrel másnaposkodnak Bangladeshben. Egy pohár hideg kókuszvízzel térnek magukhoz.

Horvátország - Burek

A tradicionális horvát burek nemcsak finom, de állítólag hamar elmúlik a másnaposság is tőle.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.