állattartás teve
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ennél viccesebbet ma biztosan nem fogunk olvasni. A hírt a Bors jóvoltából élvezhetjük. 

"Egyéves, barna tevecsődör eladó. Szelíd, kötőféken vezethető. Az ára 900 ezer forint". A hidetést a Bors szúrta ki, mi peig megosztjuk veletek is. A napilap egyébként felhívta a megadott telefonszámot és kiderült, a hirdető nem viccelt.

"Már eladtam, Szlovákiában egy magán vadaspark tulajdonosa vette meg" – mondta Keresztes Krisztián, akinek (mint kiderült) állatszállítással foglalkozó cége van. "Megbízásból bármilyen állatot be tudunk szerezni. Akár indiai pettyes szarvast, struccot is, ám a különleges állatok közül leginkább lámára és szurikátára van igény" - tette hozzá, és rögtön elmondta, hogy engedélyköteles állatoknál a vevőktől minden esetben megkövetelik a szükséges papírokat.

"Majmokat senkinek nem szerzünk be, mert tartásuk nagyon speciális és ezt kevesen tudják teljesíteni, illetve cirkuszoknak sem adunk el állatokat, mert nem értünk egyet állattartási szokásaikkal" - jelentette ki.

Mint Hanga Zoltán, a Fővárosi Állatkert szóvivője megerősítette, a hirdetésben szereplő teve tartásához nem kell külön engedély és például lámát is bárki tarthat otthon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.