Szombaton temetik azt a 16 éves lányt, akit iskolájában meggyanúsítottak, hogy ellopta az osztálypénzt. Niki nem bírta elviselni a szégyent, felakasztotta magát - írja a Bors.

A fiatal lány holttestét április elsején találták meg, egy ruhaszárító kötélre akasztotta fel magát. Niki holttestét a nevelőszülei találták meg. "Az utóbbi időben nagyon megviselte, hogy szigetvári is­kolájában valaki eltüntette a néhány tízezer forintos osztálypénzt, amivel őt gyanúsították meg. Nem volt ellene semmilyen bizonyíték, nem is értem, hogy lehetett ilyen lehetetlen helyzetbe hozni Nikit. Bezzeg az igazi tettes meg röhögött a markába. A húgom tervezhette az öngyilkosságot, mert pár hete az egyik közösségi oldalon a családi képhez, amelyen hat testvéremmel vagyunk, azt írta: 'hiányozni fogtok'. Akkor nem értettem a bejegyzést, most már tudom, hogy akkor kellett volna segítséget szerezni neki – vádolta magát a lány nővére, Julianna.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén általános iskola igazgatója is értetlenül áll a tragédia előtt, de az eltűnt osztálypénzről az újságírók megkeresésére nem akart beszélni, ahogy a szigetvári gyámhivatal is elzárkózott a nyilvánosság elől. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Niki öngyilkosságát közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.