Jövő heti ülésén vizsgálja a TV2 Éden Hotel című műsorát a Médiatanács, miután a produkcióban szexuális bántalmazás szerepelt - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményében.

Ahogyan arról már korábban a Life.hu is beszámolt: nagyon kiverte a biztosítékot az Éden Hotel pénteki adása, melyben Éden Gábor szexuálisan zaklatta Éden Nórit. A Médiatanács a jövő héten indítja hatósági vizsgálatát az adással kapcsolatban - írja az MTI.

Forrás: TV2

A TV2 szerdán közleményében elismerte hibáját és elnézést kért az Éden Hotel egyik adásában képernyőre kerültek miatt, és kijelentette, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóságshow-t.

A korábban több civil szervezet, illetve párt által is kifogásolt, szexuális bántalmazásnak minősített jelenettel kapcsolatban azt írták, sem a sorozatot gyártó cég, sem a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, amikor a kérdéses helyzetet látták és értékelték. Ezért a képernyőre kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzéséért felelős kreatív osztály vezetője és a tartalom átvételéért felelős szerkesztője írásbeli figyelmeztetést kapott - emlékeztet az MTI.