Fortyognak az indulatok az Eurovízió miatt - A dalválasztáson, a kreativitáson vagy a politikán múlik, hogy ki nyer?

Forrás: AFP -
tv + bulvár dalverseny Boogie Eurovíziós Dalfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint minden Eurovíziós Dalfesztivál után, most is összecsaptak a vélemények.

Sokan indulatos véleményüknek adnak hangot az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi hivatalos Facebook-oldalán. Ugyan egyöntetűek a vélemények abban a tekintetben, hogy Boggie hangja káprázatosan szép, ám mindenki keresi az okokat, hogy miért nem sikerült előkelőbb helyezést elérnünk a versenyen.

Forrás: AFP


Mint minden évben, idén is sokan úgy vélték, hogy politikai okok mentén, a nemzetek közötti szimpátia alapján dől el, ki nyeri az adott évben a versenyt.

"Ez nem Bogin múlt, mindenféle dallal jelen voltunk már a dalfesztiválon, szinte minden stílusban, ez a politika... Hiába beszél bárki, hogy gyenge volt a dal, ha a svédek éneklik vagy a dánok, hollandok, tök mindegy, ki, akkor megnyerik, mert milyen igaz, és pont arról szól, ami most folyik" – írta egy fiatal lány, ám nem ő az egyedüli, aki ebben látja a kevéssé jó helyezés fő okát.

Más ezzel igyekezett nyugtatni a kedélyeket: "Hollandia be sem került... Na és akkor? Megmutatja magát minden ország, szép is lenne, ha mindenki első helyezett lenne" - írta egy higgadt hangú hozzászóló.

Ám nem ez az egyetlen ok, amivel magyarázzák mások az eredményt, hiszen akadnak, akik magát a dalválasztást, mások pedig a "show-tlanságot" teszik felelőssé.
"Sajnos várható volt a helyezésünk... (és ez most nem a politika miatt!), hanem a dalunk gyengesége miatt... És NEM azért, mert nem énekel szépen Boggie. Tehetséges..., de a dal nagyon gyenge, egysíkú volt" - írta egy fiatalember, ám többen is így vélekedtek.
"Mikor jönnek már rá a magyarok, hogy az Eurovíziót nem hanggal, hanem szimpátiával és kreativitással, meghökkentéssel lehet megnyerni? Állítólag mi vagyunk a legtalálékonyabb, legkreatívabb nép, akkor miért állunk csak úgy bénán a színpadon??" - írta egy elégedetlen néző.

Forrás: AFP

"Természetesen senki nem kérdőjelezheti meg Bogi tehetségét, de egyetértek, hogy nem őt kellett volna küldeni. Ide show kell!" - írta egy másik hozzászóló.

Ám szerencsére nem csupán az elégedetlenek hallatják a hangjukat. Sokan nem is értik a felháborodást, hiszen úgy vélik, évről évre sikeresen szerepelünk az Eurovízión, hiszen akárhogy is nézzük, már több mint öt éve mindig bekerülünk a verseny döntőjébe, ami mindenképpen szép eredménynek számít.
Sokan pedig egyáltalán nem csalódottak, hovatovább elégedettek, és jó szívvel örülnek a sikernek, és gratulálnak az énekesnőnek: "Szép volt, Boggie, mi nagyon büszkék vagyunk rád!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.