Ahogy megírtuk, a minap beleszólt a technika ördöge az RTL Klub Híradójába. Olyannyira, hogy az adást meg is kellett szakítani. 

Az Origo rákérdezett az RTL-nél, hogy pontosan mi történt. A sajtóosztály csupán annyit mondott „műszaki hiba történt", az RTL-csoport hírigazgatója, Kotroczó Róbert azonban lárulta, hogy több eszközzel is probléma volt.

Forrás: YouTube / RTL Klub

"Az eddigi ismereteink szerint elektromos hálózati hiba okozhatta közvetve a problémát. Már kora délután újraindultak eszközök valószínűleg elektromos zavar miatt, késő délutánra a stúdió mixer működés vált értelmezhetetlenül kuszává, valószínűleg amiatt, hogy rossz sorrendben újraindultak a komponensei, majd a fő és a tartalék adás kijátszó szerverek működése állt le feltehetően a fent leírt probléma miatt. A kontrollált újraindítás után az esti híradó rendben lezajlott, az eszközök által rögzített log fájlokat a gyártó szakemberei vizsgálják" - mondta a szakember, és hozzátette, közel sem volt olyan káosz a stúióban, mint ahogyan azt a média tálalta az adást követően. "Csak egyszerűen nem lehetett mit tenni" - tette hozzá. 

A témáról bővebben az Origón olvashatsz!