Juszt László műsorát, A tévé ügyvédjét 2009-ben szüntette meg az MTVA, pénzhiányra hivatkozva.

A műsorvezető elmondása szerint, amikor 2009-ben vége lett a tavaszi évadnak, Medveczky Balázs, a tévé akkori alelnöke megígérte, hogy A tévé ügyvédje ősztől folytatódik, ez azonban nem így lett. "Mivel külső gyártásban készítettük a műsort, fenntartottam az irodát, egész nyáron fizettem a kollégákat, dolgoztunk az őszi részeken. Augusztusban a csatorna úgy döntött, belső gyártásban szeretné tudni a műsort, kaptunk két szobát a székházban, egy belső gyártásvezetőt, kapacitást, ezért felmondtam a saját irodámat, és elbocsátottam azokat, akikre nem volt szükség. A műsorstruktúrában meghirdették, a műsorújságokban is szerepelt A tévé ügyvédje, ám a kamerapróba napján, egy nappal az élő előtt felhívott az alelnök, hogy nem lesz holnap adás. És a jövőben sem. Az ok: nincs rá pénz" - emlékezett vissza a Blikknek Juszt László. 

Forrás: MTI/Földi Imre

Juszt szerint nem anyagi, hanem személyes és politikai döntés volt. "Biztatási kár és kártérítés, ezen a címen indítottam a pert" - nyilatkozta - "Nemcsak az irodabérlés, a kollégáim bére, de az én munkám is kárba veszett, ráadásul volt egy írásos ajánlatom az ATV-től, hogy menjek át hozzájuk, de mivel én mindig is kötődtem a Magyar Televízióhoz, elutasítottam."

A tévés érdekességképp elmondta, hogy a Marslakókra kifizetett összegből nyolc éven át mehetett volna a műsor, A dal egy-egy adására kifizetett összegéből kilenc részt tudott volna elkészíteni az ő műsorából, A tévé ügyvédjéből.

Juszt László végül háromszor is elnyerte az igazát.