Szenvedélybeteg és túlsúlyos emberektől vennék el a segélyt

Forrás: Thinkstock -
túlsúly szenvedélybetegség segély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kezelhető túlsúllyal, vagy szenvedélybetegséggel élő emberek elveszíthetik a segélyüket Nagy-Britanniában, amennyiben nem hajlandóak elfogadni a kormány segítségét.

A program lényege a brit kormány szerint az lenne, hogy a túlsúlyosak és szenvedélybetegek egészséges, dolgozni tudó emberekké váljanak. Többen kritizálják a Nagy-Britanniában felvetett programot, mondván: ez a fenyegetőzés, hogy megvonják tőlük a juttatást, nem fog segíteni rajtuk.

Forrás: Thinkstock

Több mint 90 ezer ember kapja a foglalkoztatási és támogatási juttatást, akiknek nagy része alkohol- vagy drogfüggő. Egy 2014-es felmérés szerint 7440 munkaképes korú ember az elhízás miatt nem vállalt munkát, és helyette kapta a segélyt.

Az ügyben a miniszterelnök is megszólalt: „Mindenkinek lehetőséget akarunk biztosítani, hogy javítsanak az életükön, amihez az egészségügyi háttér különösen fontos. Támogatást és kezelést szeretnénk nyújtani. Az emberek azonban nem mondanak köszönetet, sőt megtagadják a segítséget, azt azonban elvárják az adófizetőktől, hogy a juttatásaikat finanszírozzák.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.