26 éves, de még jól bírja - az oregoni Corduroy a világ legöregebb macskája

Forrás: Guiness Records -
Guiness rekord cica macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai Oregon államban élő, 26 éves és 14 napos Corduroy a világ legöregebb macskája. A világrekordot a Guinness is bejegyezte a héten.

Corduroy egy vidéki település, a Portlandtól 160 kilométerre fekvő Sisters lakója Oregon államban. Gazdája, Ashley Reed Okura szerint valószínűleg azért ért meg ilyen nagy kort, mert nagyon sokat van a szabadban és rengeteg szeretetet kap. Reed hétéves korában vette magához, és engedte, hogy szabadon bóklásszon, vadászon a birtokán. A cica az egerek hajkurászásán kívül a cheddar sajtot is kedveli.

Forrás: Guiness Records

A korábbi korrekorder, a San Diegó-i Tiffany Two 26 éves és 204 napos korában június 3-án pusztult el. Kristen Ott, a Guinness World Records szóvivője elmondta: elképzelhető, hogy élnek Corduroynál is idősebb macskák, de ahhoz, hogy elismerjék őket, a tulajdonosnak bizonyítékokkal kell szolgálnia az állat korának alátámasztására, például videofelvételekkel a macska elmúlt évtizedeiről, és szemtanúkkal, akik igazolják a gazda állítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.