Az 1972-es háborús fotón meztelenül, sírva menekülő kislány 52 évesen új életet kezdhet

Forrás: AFP -
Kim Phuc háború heg meztelen égési sérülés Vietnám sírás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1972-ben a Vietnámi háborúban fotózták le az akkor 9 éves kislányt, ahogy meztelenül, sírva rohan az utcán, mögötte katonák sorakoznak. A lány maga tépte le ruháit, azok ugyanis lángra kaptak. Most, 43 évvel ezután a nő égési sérüléseit végre eltűntetik.

Kim Phuc, aki a vietnámi háború borzalmának ikonikus arca lett, évtizedekkel a horrorisztikus élmények után végre esélyt kapott rá, hogy megszabaduljon a rossz emlékek nyomaitól, amelyek szó szerint a testébe égtek.

Fotó: Nick Ut

Az 52 éves asszony több mint 40 évig hosszú ujjú ruhákkal takargatta sérüléseit, a fájdalmára azonban nem volt gyógyír. „Hosszú évekig úgy gondoltam, hogy a mennyben majd nem lesznek hegek, és nem lesz fájdalom sem. De azt nem is gondoltam volna, hogy még a földön eljön a mennyország” - nyilatkozta.

Forrás: AFP

A múlt hónapban egy Miamiban működő klinikán, egy égési sérülésekre szakosodott orvos, Jill Waibel elkezdte ugyanis Kim kezelését, ami nemcsak egy szépítő eljárás, a fájdalmat is enyhíti. Az első kezelésen férje mellett Nick Ut is ott volt vele, a férfi, aki 1972-ben a híressé vált fotót készítette. Ő volt ráadásul, aki megmentette akkor a nő életét. A képért később egyébként Pulitzer-díjat is kapott a művész. A kezelésről itt találsz fotókat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.