Ahogy arról korábbana Life.hu beszámolt, a bíróság péntek délutáni döntése alapján a vesztegetéssel és lopással gyanúsított zenészt vasárnap reggel 8 órakor kiengedték az előzetes letartóztatásból.

"Én hozom ki, pontos koreográfia lesz, autóval fogok beállni, mert ügyfelem csomagjait, szintetizátorát is el kell hoznunk" - így zárta tegnapi interjúját Lagzi Lajcsi ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián. A mulatós zenész, aki elzárása altt 45 kilót fogyott, szep­tember 21-e óta volt rács mögött, vagyis 125 nap után térhetett ma vissza a szeretteihez. Így pedig január 25-én már családi körben ünnepelheti az 55. születésnapját.

Lagzi Lajcsi szabadulása az előzetesbőlFotó: Szabó Gábor - Origo

Lajcsi miután kilépett a börtön ajtaján, a következőket nyilatkozta: "Először is szeretnék köszönetet mondani az ügyvédemnek, és hogy a családom ezekben a nehéz időkben is mellettem állt."

Arra a kérdésre, hogy viselte az elmúlt négy hónapot, a következőket mondta: "Ez egy zarándok út volt számomra, sokat tanultam az elmúlt hónapokban. Az éjszakák különösen nehezen teltek. Mindent megpróbáltam annak érdekében, hogy legalább egy keveset tudja aludni, így saját zoknimból varrtam alvószemüveget" - mondta a Blikknek.

Úgy tudni, Galambos Lajos az ügyészséghez fordul, mert megkérdőjelezi az ellene folytatott eljárást. Változatlanul állítja, hogy nem hibázott semmiben. Rögtönzött sajtótájékoztatóján a Life.hu riporterének a helyszínen elmondta, hogy:

meghurcolták, ő ugyanis semmiben nem hibázott. Az egész ellene folytatott eljárást megkérdőjelezi.

Lagzi Lajcsi szabadulása 2016 január 24-énFotó: Szabó Gábor - Origo

Lopással és vesztegetéssel vádolják

Lagzi Lajcsi szeptember 24-én került előzetes letartóztatásba, lopás és vesztegetés vádjával. A gyanú szerint a zenész és két társa

öt év alatt 3,5-30 millió forintnyi kárt okozott a közműszolgáltatóknak

azzal, hogy nem fizetett a használt közüzemi szolgáltatásért. Emellett az ügyészség szerint háromból két gyanúsított több százezerrel meg is vesztegette az ellenőröket.