Tüntetést szerveztek az állatvédő szervezetek szombaton Budapestre. A demonstrálók az állatkínzás ellen szólalnak fel. Követelésük: az állatokat bántalmazók ne kerülhessék el a büntetést.

A tüntetést 27 állatvédő szervezet közösen hirdette meg, de már több mint 100 szervezet csatlakozott hozzá, és a demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy az állatkínzók ne kerülhessék el a büntetést. A szervezők azt kérték, a résztvevők a várható nagy tömeg miatt állatokat inkább ne vigyenek magukkal a tüntetésre, de aki tud, az viseljen kék sálat vagy szalagot, amely az állatvédelem nemzetközi színe. 

Az Origó percről percre tudósít az eseményről, amit itt olvashattok.

Hazai sztárjaink között is sokan vannak, akik rendszresen felszólalnak az állatok bántalmazása ellen. Molnár Anikó például rendszeresen segít elhagyott négylábúakon, célja, hogy minél többen otthonra leljenek, ő maga is egy kész állatsereggel él együtt. Tornóczky Anita hasonlóképpen vélekedik, ő a Life.hu-nak így beszélt erről. A szombati tüntetésen Tóth Gabi is részt vett, erről az Instagramjára posztolt. 

A photo posted by tothgabi (@tothgabi) on

 

Műszőrbalhé! Pirner Almának kabátja miatt szóltak be az állatvédők
Óriási felháborodást váltott ki Pirner Alma legújabb fotója, ami szombaton készült az "Együtt az állatkínzás ellen!" nevezetű tüntetésen. A rúdtáncbajnok ugyanis közzétett egy fotót, amint épp részt vesz a Parlament előtt tartott megmozduláson, és egy szőrmekabátot visel, vagy mégsem?! Cikkünkből kiderül.
Sztárok, akiket nem kedvelnek az állatvédők
A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatvédő szervezet évek óta nyíltan kritizál énekeseket, színészeket és nagyjából mindenkit, aki állati bőrből készült ruhákat visel. Beyoncé egy hónapon belül kétszer mérgesítette fel őket, de más hírességek is összerúgták már a port az aktivistákkal. A Life.hu utánanézett, kik szerepelnek a feketelistájukon.