fashion week állatvédő állatbőr kim kardashian szőrme Beyoncé Knowles sztárok PETA állatvédelem Beyoncé Britney Spears énekesnő Janet Jackson Lady Gaga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatvédő szervezet évek óta nyíltan kritizál énekeseket, színészeket és nagyjából mindenkit, aki állati bőrből készült ruhákat visel. Beyoncé egy hónapon belül kétszer mérgesítette fel őket, de más hírességek is összerúgták már a port az aktivistákkal. A Life.hu utánanézett, kik szerepelnek a feketelistájukon.

Beyoncé

Tuti, hogy Beyoncét utálják mostanában a legjobban. Az énekesnőt egy hónapja a Super Bowl-on viselt pitonbőr kosztümje miatt támadták, most pedig egy egyedi, egzotikus állatbőrből készült cipőt tervezett, amivel szintén kiverte a biztosítékot az állatvédőknél. Beyoncé lábbelije a "The King Bey" kollekció tagja, és többek közt sasrája, strucc, krokodil, anakonda és borjú bőréből fabrikált wedge sneaker cipőkből áll.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Beyoncé a pitonbőr szerelésben

Lady Gaga

Lady Gaga tavaly szeptemberben nézett szembe a PETA-aktivisták haragjával, miután egy fehér rókaszőrme sállal a nyakában lépett utcára Németországban. Azért is okozott ezzel nagy meglepetést, mert egykor a popsztár harcolt az állatkínzás és a bőrből készült ruhadarabok forgalmazása ellen. Nyilvánvaló, hogy megváltoztak a nézetei, és honlapján azt írta, ezentúl nem szeretne beszámolni arról, hogy igazi-e vagy sem a szőrme, amit visel.

Britney Spears

A pop hercegnőjének Circus című videoklipje is vörös posztó volt a PETA-nak. A klipben - címéből adódóan - sok cirkuszi állat szerepel. Az állatvédők közleményt adtak ki, hogy megvetik az énekesnőt, amiért kegyetlen módon idomított oroszlánokkal és elefántokkal szerepel. A forgatáson dolgozó idomárok azzal próbálták kimosni magukat, hogy Britney, a rendező, a producerek és az egész stáb tiszteletben tartotta az állatok igényeit és kényelmét, igazi öröm volt velük dolgozni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Britney és a Circus

Kim Kardashian

A valóságshow-sztárt tavaly nyáron vette elő az állatvédő szervezet: 2012 júniusában, Párizsban kapták lencsevégre egy pitonbőrből készült combcsizmában, miközben barátjával, Kanye Westtel vásárolt. Kimnek ekkor már volt a rovásán, többször látták valódi szőrmebundákban. A barna hírességet a PETA szóvívője az igazi Szörnyella De Frásznak nevezte.

Northfoto
Northfoto

Kim Kardashian a pitonbőr csizmában

Janet Jackson

2011-ben az énekesnő kapta a PETA első "Grinch of the Year" díját, azaz őt tartották a legkegyetlenebb sztárnak abban az évben. Ezt egy divatház szőrmekollekciójának tervezésében való részvételével sikerült kiérdemelnie. A szervezet régóta rossz szemmel nézi Janet öltözködését, számos alkalommal vették fel vele a kapcsolatot az elmúlt évtizedben, hogy megpróbálják megfékezni az állatbőrviselés iránti szenvedélyét.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

PETA aktivisták és Janet Jackson


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.