Törőcsik Mari Psota Irént gyászolja: "Elment vele az életem egy része"

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
halál színésznő Psota Irén Törőcsik Mari emlékezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Psota Irén halálával elvesztettük az ország egyik legnagyobb színészét - mondta Törőcsik Mari, a nemzet színésze a csütörtökön elhunyt művészről az M1 aktuális csatorna műsorában.

Psota Irén, a nemzet színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja február 25-én 86 éves korában elhunyt. Kolléganője, Törőcsik Mari felidézte, hogy mielőtt megismerte a színésznőt, már látta színpadon: maga is színésznő volt, amikor a Városi Színházban egy elegáns esztrádműsorban megnézte őt. "Egyszer csak befutott a színpadra Psota Irén egy csodálatos, hófehér organzaruhában, amelynek térdig érő, bő szoknyája volt, elkezdett énekelni valami hihetetlenül vidám dolgot, és én egyszer csak elkezdtem sírni. Attól a tehetségtől, ami áradt felém" - emlékezett Törőcsik Mari.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Arra a kérdésre, hogy sokszor játszottak-e együtt, azt mondta: annyira be voltak zárva a saját színházukba, hogy nagyon ritkán találkoztak a színpadon. "De nagyon gyakran beszéltünk telefonon, és össze is jártunk, nagyon-nagyon szerettük egymást" - hangsúlyozta, hozzátéve: bár tudta, hogy Psota Irén beteg, mégis váratlanul érte a halála – írja az MTI.

Szívszorító sorokkal emlékeznek kollégái Psota Irénre

A Life.hu cikkében olvashatod: Eszenyi Enikő, Szinetár Dóra, Ábel Anita és Csonka András hogyan emlékezett meg a díváról.

Kirúgták a TV2 népszerű műsorvezetőjét, Vujity Tvrtkóthttp://www.life.hu/sztarok/20160226-vujity-tvrtko-kirugtak-a-nepszeru-musorvezetot-facebook-oldalan-reagalt-a-teves.htmlFebruár 26-i hatállyal távozik a csatornától az ismert riporter. A híresztelések szerint az ügyben közrejátszott a Berki Krisztiánnal folytatott vitája is. A TV2 megosztotta állásfoglalását a Life.hu-val. TV + Sztárok--Détár Enikő 52 éves lett - Íme, életének fontos állomásai http://www.life.hu/sztarok/20160226-detar-eniko-szuletesnapos-viharos-maganelet-jellemezte-a-sztar-eletet-valas-uj-szerelem.htmlA magyar színházi élet egyik meghatározó alakja. Számtalan szerep, szinkronmunka, és tévéműsor szerepel a listáján, és persze egy nem mindennapi magánélet. TV + SztárokFotó: Mudra László - OrigoGörög Zita próbababának állthttp://www.life.hu/sztarok/20160225-gorog-zita-modell-fotos-probababanak-allt-egy-uzletben.htmlA csinos modell egy üzletben vicceskedett - vajon akadt olyan, aki azt hitte tényleg egy műbabát lát? TV + Sztárok--Compact Disco: “Gyerekek voltunk, kellett a pénz...”http://www.life.hu/sztarok/20160226-compact-disco-tagjait-faggatta-nemeth-mate-az-elonytelen-szerzodesekrol.htmlA zenei triót mindenki ismerheti, hiszen 2012-ben ők voltak azok, akik Magyarországot képviselték az Eurovíziós Dalfesztiválon. A tagok most elárulták, hogy kötöttek-e valaha előnytelen kompromisszumot. TV + SztárokOrigoHódi Pamela egy képpel teljesen kiakasztotta a rajongóithttp://www.life.hu/sztarok/20160226-hodi-pamela-instagramra-posztolt-fotoja-alatt-elszabadultak-az-indulatok.htmlBerki Krisztián kedvese Instagram-oldalára posztolt fotója alatt elszabadultak az indulatok. Egymásnak ugrottak a celeb követői! TV + Sztárok--Lopással vádolják A Dal versenyzőjét, Petruska Andrásthttp://www.life.hu/sztarok/20160226-petruska-andrast-a-dal-versenyzojet-azzal-vadoljak-hogy-dala-nem-teljesen-a-sajat-szerzemenye.htmlAzzal a rágalommal illetik az énekesest, hogy dala egy híres főcímzenének a másolata, vagy legalábbis kísértetiesen hasonlít hozzá. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.