Psota Irén halálával elvesztettük az ország egyik legnagyobb színészét - mondta Törőcsik Mari, a nemzet színésze a csütörtökön elhunyt művészről az M1 aktuális csatorna műsorában.

Psota Irén, a nemzet színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja február 25-én 86 éves korában elhunyt. Kolléganője, Törőcsik Mari felidézte, hogy mielőtt megismerte a színésznőt, már látta színpadon: maga is színésznő volt, amikor a Városi Színházban egy elegáns esztrádműsorban megnézte őt. "Egyszer csak befutott a színpadra Psota Irén egy csodálatos, hófehér organzaruhában, amelynek térdig érő, bő szoknyája volt, elkezdett énekelni valami hihetetlenül vidám dolgot, és én egyszer csak elkezdtem sírni. Attól a tehetségtől, ami áradt felém" - emlékezett Törőcsik Mari.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Arra a kérdésre, hogy sokszor játszottak-e együtt, azt mondta: annyira be voltak zárva a saját színházukba, hogy nagyon ritkán találkoztak a színpadon. "De nagyon gyakran beszéltünk telefonon, és össze is jártunk, nagyon-nagyon szerettük egymást" - hangsúlyozta, hozzátéve: bár tudta, hogy Psota Irén beteg, mégis váratlanul érte a halála – írja az MTI.

Szívszorító sorokkal emlékeznek kollégái Psota Irénre

A Life.hu cikkében olvashatod: Eszenyi Enikő, Szinetár Dóra, Ábel Anita és Csonka András hogyan emlékezett meg a díváról.