Végső búcsút vettek Psota Iréntől

Forrás: Madách Színház Hivatalos Oldala -
színésznő temetés gyász Psota Irén
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több százan - családja, barátai, pályatársai és tisztelői - vettek végső búcsút Psota Irén kétszeres Kossuth- és Jászai-díjas színésznőtől, a nemzet színészétől csütörtökön a budapesti Farkasréti temetőben.

A Life.hu riportere ott volt a művésznő temetésén, és egykori kollégáival beszélgetett. Az alábbi videóban megnézheted:

A temetésen Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója emlékeztetett arra, hogy csaknem 30 évig volt a teátrum társulatának tagja Psota Irén, akinek tehetsége nem ismert műfaji korlátokat. "Ugyanolyan tökéleteset nyújtott prózában, mint a zenés műfajban" - tette hozzá az igazgató.
Almási Éva színésznő Psota Irén szavait idézve úgy fogalmazott, hogy "mi színészek rohangálunk egy arénában, és a hátunk már tele van tűzdelve színes szalagos pengékkel, úgy nézünk ki, mint egy csodálatos tarka bokor és nem is tudjuk, hogy nem élünk, de még mindig rohanunk" - számolt be az MTI.

Forrás: Madách Színház Hivatalos Oldala



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.