Már három gyermek halt meg a sorozatgyártott szekrény miatt

Forrás: Thinkstock -
halál szekrény Ikea gyermek bútor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb biztonsági figyelmeztetésre kényszerült a svéd bútorgyártó cég. Már három kisgyermek halálát okozta az egyik termékük.

Tavaly két kisgyermek halálát okozta az USA-ban a sorozatgyártott szekrény, kevesebb, mint egy évvel később pedig egy újabb kisgyermekre dőlt rá a bútor. Mindhárom esetben az IKEA MALM-sorozatának egyik szekrénye okozta a gyermekek halálát.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A 22 hónapos kisfiút édesanyja, Janet McGee lefektette, és a szülők elmondása szerint nagyjából 20 percenként nézett rá a gyermekre. Az utolsó alkalommal azonban üresen találta az ágyat. Az anya először azt hitte, kisfia csak bujkál, amíg fel nem fedezte, hogy a szekrény ráborult a gyermekére. Az IKEA szóvivője mély sajnálatát fejezte ki, ugyanakkor kiemelte, hogy mindenkit figyelmeztettek arra, hogy rögzítsék a falakhoz a szekrényeket, ami az összeszerelési útmutató egyik kiemelt pontja, ugyanis ez a legjobb módja annak, hogy megakadályozzák a tragédiát - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.