Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója arról vallott, izgul-e a nagy megmérettetés előtt, és szeretné-e, hogy a verseny végén nyomot hagyjon az emberekben.

A Dal 2016 győztese, Fehérvári Gábor Alfréd május 10-én színpadra áll Stockholmban, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Freddie dala, a Pioneer már most sokak kedvence Európában, de az énekes semmilyen esélylatolgatásba nem szeretne belemenni.

„Hogy az ember pár száz embernek énekel, vagy százmilliónak, az gyakorlatilag mindegy. Ez kicsit olyan, mint a tenger: a 3 méter mély vízben sem ér le a lábam, meg a 30 méter mélyben sem. Nem ez a lényeg igazából. Nem mondanám magamat krónikus izgulónak. Izgatott vagyok természetesen, várom. Az utolsó pár percben biztos lesz rajtam egy nagy drukk, ami gyakorlatilag az első zongora akkord leütésekor megszűnik, mint ahogy a világ is. Nyilván nagyon örülök neki, hogy jó a dal megítélése, de nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni. Láttunk már csodákat. Nem most kell, hogy az élen emlegessenek bennünket, hanem majd a végén" – mondta Freddie.