Nagyon fontos dolgot kért a rajongóktól Dzsudzsák Balázs és a magyar válogatott

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
magyar válogatott foci EB 2016 foci Dzsudzsák Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sportszerű biztatást kér a szurkolóktól Dzsudzsák Balázs, a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

A csapatkapitánynak a szombati meccs végén, az egyenlítő gól után meg kellett nyugtatnia a felfokozott hangulatban lévő drukkereket,h iszen többen be akartak mászni a pályára, és előkerült egy pirotechnikai eszköz is, amelyet valaki a gyepszőnyegre hajított. Tudva, hogy az európai szövetség (UEFA) nagyon szigorúan bünteti a csapatot a hasonló rendbontásokért, Dzsudzsák azonnal odarohant a közönséghez, hogy megnyugtassa őket.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A hírek alapján más incidensek is történtek, erőszakos cselekmények, pirotechnika birtoklása miatt a hatóságok több embert is előállítottak, és fegyelmi eljárás indult az MLSZ-szel szemben. "Az UEFA nagyon komolyan veszi a legkisebb szurkolói rendbontásokat is, és általában a csapatokat bünteti a nem megfelelően viselkedő szurkolók miatt.

Emiatt a válogatott és a kapitány, Dzsudzsák Balázs is azt kéri a tábortól, hogy továbbra is példaértékű szurkolással, a sportszerűség határait betartva buzdítsa a válogatottat.

Súlyos, erőszakos, rasszista esemény után súlyos büntetést kaphat a szövetség és a magyar válogatott, amely a csapat szereplésére is hatással lehet" - írja állásfoglalásában az MLSZ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.