Sportszerű biztatást kér a szurkolóktól Dzsudzsák Balázs, a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

A csapatkapitánynak a szombati meccs végén, az egyenlítő gól után meg kellett nyugtatnia a felfokozott hangulatban lévő drukkereket,h iszen többen be akartak mászni a pályára, és előkerült egy pirotechnikai eszköz is, amelyet valaki a gyepszőnyegre hajított. Tudva, hogy az európai szövetség (UEFA) nagyon szigorúan bünteti a csapatot a hasonló rendbontásokért, Dzsudzsák azonnal odarohant a közönséghez, hogy megnyugtassa őket. 

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A hírek alapján más incidensek is történtek, erőszakos cselekmények, pirotechnika birtoklása miatt a hatóságok több embert is előállítottak, és fegyelmi eljárás indult az MLSZ-szel szemben. "Az UEFA nagyon komolyan veszi a legkisebb szurkolói rendbontásokat is, és általában a csapatokat bünteti a nem megfelelően viselkedő szurkolók miatt.

Emiatt a válogatott és a kapitány, Dzsudzsák Balázs is azt kéri a tábortól, hogy továbbra is példaértékű szurkolással, a sportszerűség határait betartva buzdítsa a válogatottat.

Súlyos, erőszakos, rasszista esemény után súlyos büntetést kaphat a szövetség és a magyar válogatott, amely a csapat szereplésére is hatással lehet" - írja állásfoglalásában az MLSZ.