Szomorú félév volt! Sok hírességtől búcsúztunk

halál búcsú Prince Bud Spencer David Bowie Wels Péter Mátyás Aigner Szilárd Muhammad Ali Andai Györgyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bud Spencer, Prince, David Bowie, Aigner Szilárd csak pár név azok közül, akik hirtelen intettek búcsút az élet nevű játéknak.

Bud Spencer a hatalmas ökléről és ütéseiről híres, jólelkű nagymackó, 86 éves korában, június 28-án hagyott el minket. Neki köszönhetjük gyermekkorunk emblematikus filmjeit, mint a Különben dühbe jövünk, vagy a Piedone sorozatot. A megrázó hírt a család jelentette be a színész Facebook-oldalán.

A magyarok egyik kedvencének halála után, elgondolkoztunk, mennyi nagyszerű hírességtől kellett az idén búcsút vennünk, és az évnek még csak a felénél tartunk...

Rögtön január első napjaiban jött a sokkoló hír, hogy

David Bowie69 éves korában elhunyt, miután8 hónapig küzdött a rákbetegséggel.

A világhírű énekes a halála előtt egy bizarr videoklipben mutatta meg, mit gondol az elmúlásról.

Márciusban Andai Györgyi Jászai Mari-díjas színésznőtől búcsúztunk. Andai Györgyi 1968 és 1972 között elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, számos darabban, tévéfilmben megcsillogtatta tudását. Később a Szolnoki Szigligeti Színház színésze volt, majd 1973-tól közel 10 éven keresztül a Vígszínház tagja volt. Az utóbbi években pedig a Játékszín színpadán láthatták a rajongók.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Prince áprilisban egyik napról a másikra távozott az élők sorából. Az énekes április 15-én lett rosszul, ezért a magángépének le kellett szállnia Illinois-ban, majd biztató üzenetet küldött a rajongóinak, hogy jól van, de később egészségügyi okokra hivatkozva lemondták a koncertjeit. A szerethető, különc kis herceget milliók siratták, hiszen személyével a popszakma egyik emblematikus egyénisége ment el.

Prince a színpadon Forrás: AFP/Bertrand Guay

Május fekete hónap volt,

hiszen két ismert magyar is elhagyott minket. Wels Péter Mátyás a TV2 egyik legismertebb riportere május első napjaiban életének 47. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt. A médiában rögtön elindultak a találgatások, mi okozta a Wels halálát. "Wels Péter Mátyás édesanyjával egyeztetve közlöm, hogy barátom halálát tüdőgyulladás, bakteriális fertőzés és jobb szívfél-elégtelenség okozta. Az édesanya kérését tolmácsolva kérem a sajtó munkatársait, kollégáimat, fejezzék be a fölösleges, kegyeletsértő találgatásokat, és tartsák tiszteletben a hozzátartozók fájdalmát" - írta Kóré Károly a Facebook-oldalán, pontot téve ezzel a találgatásokra.

Forrás: Tv2

Május 20-án pedig 73. évében Rajhona Ádám távozott. A színművészt hosszan tartó betegség után érte a halál, a Vígszínház saját halottjának tekintette őt.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A június sem sok jót tartogatott, hiszen Bud Spencer halálhíre előtt, június elején Muhammad Ali, a bokszlegenda is elhunyt. A 74 éves sportoló halálát idegrendszeri betegség okozta. A róla készült utolsó fotósorozatot a Life.hu-n tudod megnézni.

Muhammad Ali épp kiüti japán ellenfelét, Japanese Antonio Inokit Forrás: AFP

A magyarok is gyásszal kezdték a nyár első hónapját, hiszen június 6-án Aigner Szilárd haláláról érkezett hír. Az ismert időjós a 70. születésnapja után távozott. Szilárd hosszú éveken át megbízhatóan tájékoztatott minket a várható napsütésről és viharokról. Sokan máig őt tekintik az időjóslás nagy alakjának.

Forrás: Youtube

Halála után felröppentek a hírek, hogy depresszióval küzdött, ám a lánya erről a következőt nyilatkozta: "Édesapám soha nem volt depressziós! Egy nagyon komoly, de jó humorú emberként ismertük, aki imádta a munkáját. Valóban nyomasztotta az itthoni közéleti helyzet, és bár sokszor elkeseredettnek tűnt, soha nem szorongott vagy fordult magába. Soha nem akart semmilyen irányba húzódni, mindig kitartott a saját véleménye mellett, amelyet vállalt is. Nyilván ez hozzájárulhatott ahhoz, hogy az utóbbi években sajnos már nem szerepelt a képernyőn" - magyarázta Lucia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.