Bud Spencer, Prince, David Bowie, Aigner Szilárd csak pár név azok közül, akik hirtelen intettek búcsút az élet nevű játéknak.

Bud Spencer a hatalmas ökléről és ütéseiről híres, jólelkű nagymackó, 86 éves korában, június 28-án hagyott el minket. Neki köszönhetjük gyermekkorunk emblematikus filmjeit, mint a Különben dühbe jövünk, vagy a Piedone sorozatot. A megrázó hírt a család jelentette be a színész Facebook-oldalán.

A magyarok egyik kedvencének halála után, elgondolkoztunk, mennyi nagyszerű hírességtől kellett az idén búcsút vennünk, és az évnek még csak a felénél tartunk...

Rögtön január első napjaiban jött a sokkoló hír, hogy David Bowie69 éves korában elhunyt, miután8 hónapig küzdött a rákbetegséggel.  A világhírű énekes a halála előtt egy bizarr videoklipben mutatta meg, mit gondol az elmúlásról.

Márciusban Andai Györgyi Jászai Mari-díjas színésznőtől búcsúztunk. Andai Györgyi 1968 és 1972 között elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, számos darabban, tévéfilmben megcsillogtatta tudását. Később a Szolnoki Szigligeti Színház színésze volt, majd 1973-tól közel 10 éven keresztül a Vígszínház tagja volt. Az utóbbi években pedig a Játékszín színpadán láthatták a rajongók.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Prince áprilisban egyik napról a másikra távozott az élők sorából. Az énekes április 15-én lett rosszul, ezért a magángépének le kellett szállnia Illinois-ban, majd biztató üzenetet küldött a rajongóinak, hogy jól van, de később egészségügyi okokra hivatkozva lemondták a koncertjeit. A szerethető, különc kis herceget milliók siratták, hiszen személyével a popszakma egyik emblematikus egyénisége ment el.

Prince a színpadonForrás: AFP/Bertrand Guay

Május fekete hónap volt,  hiszen két ismert magyar is elhagyott minket. Wels Péter Mátyás a TV2 egyik legismertebb riportere május első napjaiban életének 47. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt. A médiában rögtön elindultak a találgatások, mi okozta a Wels halálát. "Wels Péter Mátyás édesanyjával egyeztetve közlöm, hogy barátom halálát tüdőgyulladás, bakteriális fertőzés és jobb szívfél-elégtelenség okozta. Az édesanya kérését tolmácsolva kérem a sajtó munkatársait, kollégáimat, fejezzék be a fölösleges, kegyeletsértő találgatásokat, és tartsák tiszteletben a hozzátartozók fájdalmát" - írta Kóré Károly a Facebook-oldalán, pontot téve ezzel a találgatásokra.

Forrás: Tv2

Május 20-án pedig 73. évében Rajhona Ádám távozott. A színművészt hosszan tartó betegség után érte a halál, a Vígszínház saját halottjának tekintette őt. 

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A június sem sok jót tartogatott, hiszen Bud Spencer halálhíre előtt, június elején Muhammad Ali, a bokszlegenda is elhunyt. A 74 éves sportoló halálát idegrendszeri betegség okozta. A róla készült utolsó fotósorozatot a Life.hu-n tudod megnézni.

Muhammad Ali épp kiüti japán ellenfelét, Japanese Antonio InokitForrás: AFP

A magyarok is gyásszal kezdték a nyár első hónapját, hiszen június 6-án Aigner Szilárd haláláról érkezett hír. Az ismert időjós a 70. születésnapja után távozott. Szilárd hosszú éveken át megbízhatóan tájékoztatott minket a várható napsütésről és viharokról. Sokan máig őt tekintik az időjóslás nagy alakjának.

Forrás: Youtube

Halála után felröppentek a hírek, hogy depresszióval küzdött, ám a lánya erről a következőt nyilatkozta: "Édesapám soha nem volt depressziós! Egy nagyon komoly, de jó humorú emberként ismertük, aki imádta a munkáját. Valóban nyomasztotta az itthoni közéleti helyzet, és bár sokszor elkeseredettnek tűnt, soha nem szorongott vagy fordult magába. Soha nem akart semmilyen irányba húzódni, mindig kitartott a saját véleménye mellett, amelyet vállalt is. Nyilván ez hozzájárulhatott ahhoz, hogy az utóbbi években sajnos már nem szerepelt a képernyőn" - magyarázta Lucia.